Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αφαίρεση πινακίδων από τα ΚΤΕΟ στα ακατάλληλα οχήματα

5/2/2019

Τέλος στην κυκλοφορία των οχημάτων τα οποία διαπιστώνονται πως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να κινηθούν με ασφάλεια στο δρόμο θα βάζουν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Αν και τα ΙΚΤΕΟ είχαν το δικαίωμα να προχωρήσουν στην ακινητοποίηση οποιουδήποτε ακατάλληλου οχήματος από το 2013, αυτό που αλλάζει μετά τη Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι η υποχρέωσή τους να καλέσουν και να ενημερώσουν επ` αυτού τις αστυνομικές αρχές.
 
Έτσι, όταν ένα όχημα δεν περάσει τον έλεγχο και χαρακτηριστεί επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια, το ΚΤΕΟ θα είναι υποχρεωμένο να καλέσει τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες θα φτάνουν στο σημείο και αυτόματα θα αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας. Στη συνέχεια το ΙΚΤΕΟ θα χορηγεί στον ιδιοκτήτη σχετικό έγγραφο, ενώ τα στοιχεία κυκλοφορίας θα αποστέλλονται από τον αστυνομικό στην αρµόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας ή σε αυτή που υποδεικνύεται από τον ενδιαφερόµενο.

Από τη στιγμή που θα αφαιρεθούν οι πινακίδες, ο ιδιοκτήτης θα µπορεί να µετακινήσει το όχημά του µόνο µέχρι το συνεργείο επισκευής και αυτό µε µέσα ασφαλή για την οδική κυκλοφορία, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να επιστρέψει στο ΚΤΕΟ για να γίνει ο επανληπτικός έλεγχος, μετά την επισκευή των βλαβών ή την αποκατάσταση των ελλείψεων.
 
Τέλος η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας θα γίνεται κατόπιν ελέγχου από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας εφόσον βεβαίως το όχημα έχει περάσει επιτυχώς από τον επανέλεγχος.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις