Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Την παραγωγή 7.000 Aventador και 9.000 Huracan γιόρτασε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία

Παραγωγή ρεκόρ για την Lamborghini

30/10/2017

Σε αριθμούς παραγωγής- ρεκόρ για την ίδια κατάφερε να φτάσει η Lamborgini, που φτιάχνει πια περισσότερα μοντέλα από ποτέ στην ιστορία της.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία από την Μόντενα γιόρτασε την κατασκευή 7.000 Aventador και 9.000 Huracan, αριθμοί ιδιαίτερα μεγάλοι αν αναλογιστεί κανείς τόσο το κόστος αγοράς μιας Lamborghini, όσο και το γεγονός ότι τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας κινήθηκαν σε λιγότερο μαζικούς ρυθμούς παραγωγής.

Επίσης, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να διπλασιάσει στο προσεχές διάστημα την παραγωγή της, θέλοντας να πετύχει μεγαλύτερο εύρος πωλήσεων, από την στιγμή μάλιστα που φαίνεται πως η ζήτηση είναι μεγάλη.

Μπορεί η Gallardo να παραμένει ακόμα το πιο μαζικά κατασκευασμένο μοντέλο της εταιρείας, με 14.000 κομμάτια, ωστόσο χρειάστηκε 11 χρόνια για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό. Αντιθέτως η Huracan βρίσκεται μόλις τρία χρόνια στην παραγωγή, φθάνοντας τα 9.000 κομμάτια, αριθμό για τον οποίο η Gallardo χρειάστηκε έξι ολόκληρα χρόνια.
 
Από την άλλη πλευρά και η Aventador βρίσκεται πολύ ψηλότερα από την προκάτοχό της, την Murcielago, οποία δεν είχε κυκλοφορήσει σε πάνω από 4.000 κομμάτια.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο φως η εταιρεία, το σασί της Aventador με αριθμό 7.000 βρίσκεται σε ένα Aventador S Roadster μοντέλο, που πρόσφατα παρουσιάστηκε στην Φρανκφούρτη και πουλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ιστορικό νούμερο 9.000 της Huracan κατευθύνεται προς το Ντουμπάι. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις