Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
8 φωτογραφίες »

Παρουσιάστηκε το νέο VW Golf R!

4/11/2020

H VW παρουσίασε το νέο Golf R, το οποίο είναι τετρακίνητο, έχει 315 άλογα, ιδιαίτερα ψαγμένη ανάρτηση, εκρηκτικές επιδόσεις ενώ μπορεί να driftάρει αλλά και να στρίβει με τις ιδανικές γραμμές!

Την πολυαναμενόμενη επίσημη παρουσίασή του έκανε το VW Golf R, η κορυφαία έκδοση του δημοφιλέστατου compact της εταιρείας, το οποίο είναι το πιο sport και δυνατό Golf R που έχει κατασκευαστεί μέχρι τώρα.
 


Ο κινητήρας του νέου VW Golf R είναι turbo τετρακύλινδρος 2000 κυβικών ο οποίος αποδίδει 315 ίππους και 420Nm ροπής, δηλαδή 27 άλογα και 41Nm ροπής περισσότερα από το προηγούμενο μοντέλο. Το αυτοκίνητο θα διατίθεται αποκλειστικά με DSG κιβώτιο 7 ταχυτήτων, ενώ στην Αμερική θα μπορεί να αγοραστεί και με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο.
Οι 315 ίπποι του νέου μοντέλου μεταφέρονται και στους 4 τροχούς χάρη στην τετρακίνηση Haldex που έχει, η οποία μάλιστα είναι εξελιγμένη και μπορεί να κατανέμει τη ροπή σε κάθε τροχό ξεχωριστά. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η βελτίωση βοηθάει να εξαλειφθεί η υποστροφή και μικραίνει την ακτίνα στροφής του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα το κάνει και αρκετά πιο ευέλικτο.

Όλα αυτά μεταφράζονται σε πολύ καλές επιδόσεις στην πράξη, αφού η εταιρεία δηλώνει πως το νέο VW Golf R καταφέρνει χρόνο 0-100km/h σε 4,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250km/h.
 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις