Με 5 αστέρια βραβεύτηκε το Toyota Yaris από το Euro NCAP.

Πέντε αστέρια για το Yaris

Διαβάστηκε από 1090 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/12/2017

Το Toyota Yaris, το οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά πέτυχε το μέγιστο σκορ, 5 αστέρια, στις τελευταίες δοκιμές ασφάλειας του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP για το 2017.

 
   
Με 5 αστέρια βραβεύτηκε το Toyota Yaris από το Euro NCAP, με σημαντικό ρόλο σε αυτό να παίζει το πακέτο Toyota Safety Sense, το οποίο η εταιρεία έκανε στάνταρ χαρακτηριστικό όλων των μοντέλων Yaris του 2017.
 
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με συστήματα που μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή ενός ατυχήματος ή να περιορίσουν τις συνέπειές του εάν η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.
 
Συγκεκριμένα, το πακέτο περιλαμβάνει Pre-Collision System (Σύστημα Προ-Σύγκρουσης) με Autonomous Emergency Braking (Αυτόνομο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης), Automatic High Beam (Αυτόματη Λειτουργία Μεγάλης Σκάλας), Lane Departure Alert (Προειδοποίηση Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας) και σε μοντέλα ανώτερα της έκδοσης Entry, Road Sign Assist (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης).

Το Yaris ωφελείται και από αρκετά έξτρα χαρακτηριστικά, σχεδιασμένα για μεγαλύτερη προστασία των επιβατών. Οι πίσω ζώνες ασφαλείας διαθέτουν περιοριστές φορτίου και προ-εντατήρες. Τα προσκέφαλα έχουν ανασχεδιαστεί με σκοπό να παρέχουν καλύτερη προστασία από τραυματισμό λόγω τραντάγματος. Το σχήμα των αερόσακων κεφαλής (τύπου κουρτίνας) έχει επίσης αναθεωρηθεί.
 
Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί και ο τρόπος τοποθέτησης των παιδικών καθισμάτων, που έχει γίνει ευκολότερος με προσαρμογές στο σύστημα πρόσδεσης  Isofix αλλά και μέσω σήμανσης (labelling).

Ψάχνεις για Service;
 
   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ