Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Την πρώτη θέση για 6η συνεχόμενη χρονιά πήρε η Τοyota.

Πιο «πολύτιμη» η Τοyota

29/5/2018

Τις μάρκες με την μεγαλύτερη αξία αποκάλυψε η εταιρεία BrandZ ύστερα από έρευνα που έκανε για 13η συνεχή χρονιά. Ποια είναι η πολυτιμότερη μάρκα στον κόσμο; Ποιο είναι το Top 10;

Την πρώτη θέση για 6η συνεχόμενη χρονιά πήρε η Τοyota στην κατάταξη του οργανισμού BrandZ για τις πιο «πολύτιμες» μάρκες στην κατηγορία των κατασκευαστών αυτοκινήτου, φτάνοντας έτσι τις 11 πρωτιές στα 13 χρόνια στα οποία γίνεται η έρευνα. Συγκεκριμένα, η αξία της Τοyota αυξήθηκε φέτος κατά 5% στα 30 δις δολάρια με τους αναλυτές της έρευνας να εκτιμούν πως αυτό έγινε λόγω της αυξημένης ζήτησης των SUV μοντέλων της στην Ευρώπη και την Αμερική και λόγω της συνέπειας που δείχνει η μάρκα.

Στην 2η θέση περνώντας την BMW βρίσκεται πλέον η Mercedes, η οποία και αύξησε την αξία της κατά 9% στα 25,7 δις, ενώ η βαυαρική μάρκα έλαβε τελικά την 3η θέση με την αξία της να αυξάνεται κατά 4% στα 25,6 δις δολάρια. Ο Peter Walshe που διετέλεσε επικεφαλής της έρευνας αυτής δήλωσε πως η Mercedes είχε μεγάλη επιτυχία σε αγορές της Κίνας, της Βραζιλίας και της Ρωσίας ενώ καλή ήταν και η πορεία της Ε-Class. Aπό την άλλη πλευρά, σημείωσε ότι, αν και η BMW τα πήγε εξαιρετικά, έχασε την δεύτερη θέση λόγω της μικρής μείωσης στις πωλήσεις που είχε η μάρκα στις ΗΠΑ.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί πως η VW ξαναμπήκε μέσα στην κορυφαία 10άδα μετά την απουσία της τα προηγούμενα δύο χρόνια λόγω του σκανδάλου dieselgate, αν και η αξία της δεν έχει επιστρέψει στα παλιά επίπεδα. Ο Walshe ανέφερε σχετικά: « Παρά το γεγονός ότι το κοινό ακούει αρνητικά πράγματα, δεν τους σταματά από το να αγοράσουν. Αυτό δείχνουν οι πωλήσεις της VW. Φαίνεται η δύναμη της μάρκας στο να σταθεί ξανά στα πόδια της».

Στην 4η θέση βρίσκεται η Ford, στην 5η η Honda και στην 6η η Nissan ενώ την δεκάδα συμπληρώνουν η Audi, η Τesla, η Suzuki και όπως είπαμε η VW στην 10η θέση.

Στην γενική κατάταξη, η Google είναι στην πρώτη θέση με αξία 302 δις, ακολουθεί η Apple με περίπου 300 δις ενώ αρκετά μακριά βρίσκεται στην τρίτη θέση η Αmazon με αξία 207 δις δολάρια.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις