Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι δοκιμές βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Πλευρικοί αερόσακοι: Φέρνουν 40% μείωση στα σοβαρά τροχαία

5/12/2018

Έως και 40% μείωση στα σοβαρά τροχαία ατυχήματα λέγεται πως θα προσφέρει η εγκατάσταση πλευρικών εξωτερικών αερόσακων, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία κατασκευής τους.

Τις έρευνες της συνεχίζει η εταιρεία ZF στον τομέα της εξωτερικής εγκατάστασης αερόσακων με σκοπό να μειωθεί η σοβαρότητα των τροχαίων ατυχημάτων έως και 40%, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει αυτή η μεγάλη προμηθευτική εταιρεία ανταλλακτικών.

Συγκεκριμένα, η ZF τεστάρει την χρήση εξωτερικών αερόσακων που θα αναπτύσσονται μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου στο πλάι του αυτοκινήτου την στιγμή του ατυχήματος, ώστε να απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της σύγκρουσης. Οι δοκιμές βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που ξεκίνησαν. Μέχρι αυτή την στιγμή, η εταιρεία ασχολούταν περισσότερο με την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για να μπορούν οι αερόσακοι να αναπτύσσονται αξιόπιστα και γρήγορα. Αυτό έγινε δυνατό με την ενσωμάτωση ειδικών σενσόρων και καμερών και πλέον η εταιρεία εστιάζει στα τελικά τεστ για την τελειοποίηση του εν λόγω συστήματος.

Ο επικεφαλής του project Μichael Buchsner δήλωσε: «Το πρώτο concept μας με εξωτερικούς αερόσακους είναι ένα μόνο παράδειγμα για το πώς η ZF θέλει να πετύχει το εγχείρημα Vision Zero, έναν κόσμο χωρίς ατυχήματα και εκπομπές αερίων ρύπων».

Υπενθυμίζουμε πως αν και η Volvo είχε εγκαταστήσει εξωτερικούς αερόσακους πάνω στο καπό του V40 πίσω στο 2012, στόχος του συστήματος ήταν η προστασία των πεζών κατά την μετωπική του σύγκρουση με το αυτοκίνητο και δεν αφορούσε τις συγκρούσεις αυτοκινήτου με αυτοκίνητο.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις