Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Porsche Taycan: Πρώτοι και με διαφορά...

28/8/2019

Ναι! H Porsche Taycan είναι το πιο γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο, σε τετράθυρη έκδοση. Κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκόρ στο Nurburgring, και να αποκτήσει τον «τίτλο». Δείτε το video με την επίτευξη του ρεκόρ.

Mπορεί η νέα Porsche Taycan να μην έχει ακόμα παρουσιαστεί, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την Porsche να την βάλει στην πίστα του Nurburgring ώστε να καταφέρει να «αρπάξει» το ρεκόρ του πιο γρήγορου 4θυρου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στον κόσμο, ολοκληρώνοντας την 20,6 χλμ διαδρομή σε 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα έχοντας πίσω από το τιμόνι τον οδηγό δοκιμών Lars Kern.



To ρεκόρ αυτό αποτελεί άλλο ένα παράσημο στο πέτο της Porsche αφού πρέπει να θυμίσουμε πως η γερμανική εταιρεία κατέχει και το γενικό ρεκόρ χάρη στην 919 Ηybrid Evo που πριν από έναν περίπου χρόνο, ολοκλήρωσε τον γύρο σε μόλις 5 λεπτά και 19,55 δευτερόλεπτα έχοντας οδηγό των Τimo Bernhard.



H Porsche κάνει λόγο πως το αυτοκίνητο που έκανε το ρεκόρ αφορά την κορυφαία έκδοση με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν περισσότερα από 600 άλογα και πατάει πάνω στις 21 ιντσών ζάντες. Ακόμα, πολλά υποσχόμενο είναι το σύστημα 4D-Chassis Control μέσω του οποίου ο οδηγός θα μπορεί να ελέγχει και να προσαρμόζει την ανάρτηση του αυτοκινήτου, πάντα ανάλογα με το mode οδήγησης που θα είναι επιλεγμένο.

Η επίσημη παρουσίαση της Taycan θα γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου σε τρία events που θα λάβουν χώρα ταυτόχρονα σε Γερμανία, Κίνα και Καναδά.

 


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις