Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αυτή η Ferrari Portofino είναι πιο δυνατή από τις άλλες.

Η ισχύς από τα 600 άλογα ανέβηκε στα 680.

Portofino: Μια Ferrari πιο δυνατή από τις άλλες!

15/11/2018

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ακόμα και τα πιο ισχυρά και ιδιαίτερα αυτοκίνητα χρειάζονται βελτίωση, με ένα ακόμα παράδειγμα να αποτελεί αυτή η Ferrari Portofino.

Αν και η «ιταλίδα καλλονή» είναι από τη «μαμά» της ισχυρή έχοντας 600 άλογα και 760 Nm ροπής τα οποία πηγάζουν από τον twin-turbo 3,9-λίτρων V8 κινητήρα, οι άνθρωποι της Wheelsandmore προφανώς τα θεώρησαν λίγα. Έτσι αποφασίζοντας να την κάνουν ακόμα πιο ισχυρή μέσω μίας επαναχαρτογράφησης εγκεφάλου, αύξησαν την ιπποδύναμη στα 680 PS και τη ροπή στα 870 Nm.
 
Το κόστος της παραπάνω βελτίωσης ανέρχεται στα 3.360 ευρώ, ωστόσο η γερμανική εταιρεία αναφέρει πως για αυτούς που ενδιαφέρονται να ξοδέψουν μερικές ακόμα χιλιάδες ευρώ μπορούν να προσαρμόσουν ένα νέο σύστημα εξάτμισης που βελτιώνει τον ήχο.

Οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ καθώς διαθέσιμες είναι και διάφορες επιλογές ζαντών. Συγκεκριμένα τέσσερα διαφορετικά σετ 21 ιντσών  περιμένουν τους επίδοξους αγοραστές, με τις Fivestar, F.I.W.E., 6Sporz² και Fork να χαρακτηρίζονται από ποικιλία φινιρίσματος. Επιπλέον να σημειωθεί πως οι τρεις τελευταίες επιλογές μπορούν να μεγαλώσουν κατά μία ίντσα για τους τροχούς του πίσω άξονα.
 
Τέλος μιλώντας με αριθμούς το πιο προσιτό σετ τροχών 21 ιντσών είναι το Fivestar, με τα εμπρός (245/30) και τα πίσω ελαστικά Hankook S1 Evo (345/25), να κοστίζει 7.555 ευρώ. Το σετ 6Sporz² φτάνει στα 9.235 ευρώ, ενώ τα F.I.W.E. και Fork ανεβαίνουν στα 11.101 ευρώ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις