Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με δύο ξεχωριστά στελέχη φωτιστικών σωμάτων εξοπλίζεται το εμπρός μέρος.

Προ των πυλών το νέο Skoda SUV

16/1/2019

Μετά τα Skoda Kodiaq και Karoq, η τσέχκη εταιρεία ετοιμάζει το νέο της μικρό SUV το οποίο μας δείχνει μέσω του πρώτου teaser.

To πρώτο teaser για το νέο της μικρό crossover/SUV παρουσίασε η Skoda. Oυσιαστικά πρόκειται για την έκδοση παραγωγής του Vision X concept που είχε παρουσιαστεί στην Γενευή το 2018, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα αλλάξει όνομα και θα υιοθετήσει ελαφρώς πιο συντηρητική εξωτερική σχεδίαση. Όπως γίνεται φανερό όμως από το teaser, ο πρόβολος θα συνεχίσει να εξοπλίζεται με τα ίδια μοντέρνα φωτιστικά σώματα, ενώ επιστρέφοντας στο θέμα του ονόματος, η λογική λέει πως αυτό θα αρχίζει από «K», όπως και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της SUV γκάμας της μάρκας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κίνα, π.χ Κaroq, Kodiaq και Kamiq.

Το νέο αυτό μοντέλο θα προσφέρει πλεονεκτήματα από δύο διαφορετικούς κόσμους. Θα συνδυάζει τα χαρακτηριστικά που προσφέρει μόνο ένα SUV – όπως υπερυψωμένες θέσεις καθισμάτων, καλύτερη θέα προς τα έξω, πιο άνετη είσοδος και έξοδος,  αυξημένη απόσταση από το έδαφος – με την ευελιξία και την ευκολία οδήγησης που απαντάται σε ένα αυτοκίνητο με compact διαστάσεις. Το urban crossover της θα είναι ένα ιδανικό αυτοκίνητο για κίνηση στην πόλη αλλά και μακριά από αυτή! Θα βασίζεται στη σπονδυλωτή πλατφόρμα MQB του Volkswagen Group, ενώ θα προσφέρει όλα τα νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, μαζί με πολλές «SimplyClever» διευκολύνσεις - ένα από τα χαρακτηριστικά της μάρκας, παράλληλα με ευρύχωρο εσωτερικό.

Πηγές από το στρατόπεδο της μάρκας αναφέρουν πως η παλέτα των μηχανικών συνόλων θα αποτελείται από 3κύλινδρα και 4κύλινδρα μοτέρ βενζίνης και ότι η παρουσία κινητήρων πετρελαίου βρίσκεται υπό εξέταση.

To νέο crossover/SUV θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (5-17 Μαρτίου) με το εμπορικό λανσάρισμα να υπολογίζεται μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις