Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στην επίσημη αποκάλυψη του Project Black S Prototype προχώρησε η Infiniti.

Το νέο πρωτότυπο ακολουθεί τα βήματα της μελέτης σχεδιασμού του Project Black S.

Το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης έχει σχεδιαστεί με τη συνεργασία της Infiniti και της ομάδας Renault Sport F1 ειδικά για οδικά μοντέλα.

Project Black S Prototype: Υβρίδιο με «άρωμα» Formula 1

3/10/2018

Στην επίσημη αποκάλυψη του Project Black S Prototype προχώρησε η Infiniti συστήνοντας επίσημα το νέο μοντέλο το οποίο επωφελείται από μία υβριδική τεχνολογία προερχόμενη από τη Formula 1.

Το νέο πρωτότυπο ακολουθεί τα βήματα της μελέτης σχεδιασμού του Project Black S που είχαμε δει το 2017 και έρχεται με ένα ενημερωμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης.
 
Βασισμένο στο Q60 Red Sport 400, το Project Black S διαθέτει ένα V6 3.0 λίτρων twin-turbo κινητήρα, ο οποίος πλαισιώνεται από ένα υβριδικό σύστημα ενισχυμένο με μία λειτουργία ανάκτησης ενέργειας. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τα 571 άλογα και 475 Nm ροπής και έτσι το μοντέλο μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα κάτω από τέσσερα δευτερόλεπτα.

Το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης έχει σχεδιαστεί με τη συνεργασία της Infiniti και της ομάδας Renault Sport F1 ειδικά για οδικά μοντέλα. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με τρία δυναμό (MGU), με το ένα να συλλέγει την ενέργεια που προέρχεται κατά τη διάρκεια της πέδησης, ενώ τα άλλα δύο είναι τοποθετημένα στο διπλό τούρμπο προκειμένου να μαζεύουν θερμότητα από τα καυσαέρια. Από αυτή τη τεχνολογία η Infiniti κάνει λόγο πως το νέο ισχυρό μοντέλο είναι σε θέση να παίρνει μέχρι και 160 ίππους από τη συνολική δύναμή του.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το αμάξωμα διαθέτει μια βελτιστοποιημένη αεροδυναμική που έχει και αυτή εξελιχθεί με τη σειρά της από την ομάδα της Formula 1 της Renault, συμπεριλαμβανομένης μιας πίσω αεροτομής.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις