Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η ισχύς του hyper-car αυτού προέρχεται από το ίδιο μηχανικό σύνολο που εξοπλίζει τα μονοθέσια της Mercedes στο πρωτάθλημα της F1.

Όποιος θέλει πάντως να αποκτήσει πρώτος το υπερ-αυτοκίνητο θα χρειαστεί περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Η ισχύς του hyper-car αυτού προέρχεται από το ίδιο μηχανικό σύνολο που εξοπλίζει τα μονοθέσια της Mercedes στο πρωτάθλημα της F1.

Πρώτα teaser για το Project ONE παραγωγής

21/9/2018

Τις πρώτες εικόνες του Project ONE μοντέλου παραγωγής που βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε δοκιμές δημοσίευσε η Mercedes.

To Mercedes-AMG Project ONE μπορεί να αποκαλύφθηκε στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το 2017, ωστόσο η γερμανική μάρκα μόλις δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες του μοντέλου παραγωγής που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία δοκιμών, λίγο πριν την το εμπορικό του λανσάρισμα που θα γίνει μέσα στο 2019.

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες μοιάζει πανομοιότυπο με αυτό που αποκαλύφθηκε πέρυσι, η μάρκα πάντως αναφέρει πως ίσως υπάρξουν μεγαλύτερες αλλαγές στην σχεδίαση του μέχρι να μπει στη γραμμή παραγωγής. Έτσι και αλλιώς το Project ONE δεν υιοθετεί την σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας, άρα οι σχεδιαστές έχουν ουσιαστικά την ελευθερία να πραγματοποιήσουν τις όποιες αλλαγές επιθυμούν.

Η ισχύς του hyper-car αυτού προέρχεται από το ίδιο μηχανικό σύνολο που εξοπλίζει τα μονοθέσια της Mercedes στο πρωτάθλημα της F1. Χρησιμοποιείται δηλαδή ο ίδιος 1,6 λίτρων V6 κινητήρας της W07 (ο κινητήρας του μονοθεσίου της Mercedes στην Formula 1), που αποδίδει περί τους 700 ίππους, ο οποίος όμως συνδυάζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Mercedes-AMG η συνολική ισχύς του Project ONE ξεπερνά τα 1.000 άλογα, με περίπου 680 ίππους να πηγαίνουν στους πίσω τροχούς και 330 στους πίσω. Υπεύθυνο για τη μετάδοση της κίνησης είναι το ολοκαίνουργιο χειροκίνητο κιβώτιο 8 σχέσεων AMG Speedshift, που συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+. Όσον αφορά δε στην ανάρτηση του μοντέλου, έχει γίνει χρήση πολλαπλών συνδέσμων σε συνδυασμό με πλήρως ρυθμιζόμενες coilover αναρτήσεις.

Στον τομέα των επιδόσεων το Project ONE βλέπει τα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δλ. όπως ισχυρίζεται η γερμανική φίρμα, ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Aξίζει να σημειωθεί πως η Mercedes αναφέρει ότι πολλές από τις τεχνολογίες που θα βρίσκονται στο Mercedes-AMG Project ONE θα εξοπλίσουν σε λίγα χρόνια και πιο προσιτά μοντέλα της μάρκας. Όποιος θέλει πάντως να αποκτήσει πρώτος το υπερ-αυτοκίνητο θα χρειαστεί περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις