Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το Honda Civic Type R συνεχίζει να καταρρίπτει τα ρεκόρ και το ίδιο έκανε και στην πίστα του Silverstone.

Ρεκόρ στο Silverstone το Civic Type R

3/7/2018

Το Honda Civic Type R συνεχίζει να καταρρίπτει τα ρεκόρ και το ίδιο έκανε και στην πίστα του Silverstone.

Μπορεί η Porsche να έχει τραβήξει πάνω της τα βλέμματα με την κατάρριψη του ρεκόρ της πίστας του Nürburgring, ωστόσο το Civic Type R της Honda φαίνεται πως δίνει καμία σημασία και συνεχίζει τα δικά του ρεκόρ με τελευταίο αυτό της πίστας του Silverstone.
 
Όπως αναφέρει η ιαπωνική φίρμα, με τον Matt Neal πίσω από το τιμόνι, το Type R, κατέρριψε και το ρεκόρ της πίστας του Silverstone για τα μπροστοκίνητα αυτοκίνητα, διανύοντας τη συγκεκριμένη διαδρομή σε 2: 31.320, σπάζοντας το ρεκόρ που διατηρούσε το προηγούμενης γενιάς Type R.

Μάλιστα το ρεκόρ αυτό δεν είναι το μοναδικό για το ισχυρό hatchback, καθώς όπως υποστηρίζει η μάρκα πριν από λίγες ημέρες το μοντέλο ολοκλήρωσε μια διαδρομή του Spa-Francorchamps  σε 2: 53,72, ενώ τον περασμένο μήνα το Civic έκανε ένα γύρο σε χρόνο 2: 01,51 στο Magny-Cours στη Γαλλία και το 2017 έσπασε το ρεκόρ και στο Nürburgring για την κατηγορία του, καταγράφοντας χρόνο 7: 43,08.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μετά την κατάκτηση του ρεκόρ ο οδηγός Matt Neal δήλωσε: «Εκεί που βρήκα το μεγάλο πλεονέκτημα του Type R ήταν στην είσοδο στις στροφές που μπορούσε να γίνει με υψηλή ταχύτητα αλλά και με απόλυτη εμπιστοσύνη, χάρη στο στη σταθερότητά του».   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις