Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μικρές οι αλλαγές στην εμφάνιση, περισσότερες κάτω από το καπό για το νέο εντυπωσιακό Renegade.

Νέο σύστημα infotainment και περισσότερες θήκες συναντάμε στο εσωτερικό.

Ωραία και μοντέρνα προσθήκη τα πίσω φώτα LED.

ΔΟΚΙΜΗ: Renegade 1.3 150 PS DDCT - Η Kαρδιά της Jeep

22/2/2019

Το καλό γίνεται ακόμα καλύτερο, με φρεσκαρισμένη εμφάνιση και ολοκαίνουργιο κινητήρα. Το Jeep Renegade δεν σταματά να ξετρελαίνει κόσμο, και μεταξύ μας, έχει κάθε δίκιο.

Ο αμερικάνος από την Ιταλία, είναι σίγουρα το μεγαλύτερο κερδισμένο στοίχημα της Jeep. Έχοντας ήδη μερικά χρόνια ανάμεσα μας, φρεσκάρεται εξωτερικά, δυναμώνει εσωτερικά και μας ξανασυστήνεται πιο πλήρης από ποτέ.

Εμφάνιση-σχεδίαση: Πιο δυναμικό και με νέα LED φώτα
Δύσκολο έως ακατόρθωτο να δεις ένα Renegade από μακριά και να το μπερδέψεις με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο. Η ταυτότητα του χαρακτηριστική, για αυτό και δεν άλλαξε ριζικά. Έτσι λοιπόν, συναντάμε ανανεωμένη μάσκα-γρίλια, ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και νέες θέσεις για τους προβολείς ομίχλης. Μικρές αλλαγές που αποτυπώνουν μεν την φρέσκια άποψη, αλλά δεν αλλοιώνουν το DNA του Renegade. Η μεγαλύτερη αλλαγή, έγκειται στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων, το οποίο ανασχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου ενώ ολόκληρο το βλέμμα του αυτοκινήτου αλλάζει εμπρός από το μικρό φρύδι -προέκταση του καπό που σκεπάζει τα φώτα, και πίσω από την προσθήκη LED.

Εσωτερικό-σχεδίαση:  Παραμένει ποιοτικό, αποκτά νέο UConnect σύστημα infotainment
Μη ξεχνάμε πως είναι ένα αυθεντικό Jeep. Οπότε μην περιμένετε μικρές λεπτομέρειες και παιχνίδια. Οι μεγάλες επιφάνειες και η πρακτικότητα είναι τα κύρια σημεία και στο εσωτερικό του Renegade το οποίο δέχθηκε και αυτό με τη σειρά του μικρές αλλαγές. Νέα κουμπιά για το ηχοσύστημα, αρκετές νέες θήκες (για ποτήρια και κινητό) χάρη στη νέα διάταξη της κονσόλας και φυσικά περισσότερη μαλακή επένδυση σε ολόκληρο το κόκπιτ. ¶ξιο αναφοράς είναι το πιο high-tech σύστημα infotainment, το οποίο λειτουργεί δύο φορές πιο γρήγορα και εύκολα.

Κινητήρας-επιδόσεις: Νέος βενζινοκινητήρας με φίλτρο σωματιδίων
Ο νέος κινητήρας της FCA χωρητικότητας 1.300 κ.εκ. είναι ένα πραγματικό διαμάντι της εταιρίας, βάρους μόλις 93 κιλών. Με απόδοση 150 ίππους, 270 Nm ροπής και φορτωμένο με όλα τα τεχνολογικά καλούδια της εταιρείας, κάνει πραγματικά θαύματα πάνω στο νέο Renegade. Ένα ζωηρό και γεμάτο μηχανικό σύνολο που συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και πετυχαίνει εξίσου καλές τιμές σε απόδοση και κατανάλωση. Πιο συγκεκριμένα, το 0-100 έρχεται σε 1 δευτ. πιο γρήγορα από τον προκάτοχο των 170 ίππων (9.7 δευτ.),  η τελική αγγίζει τα 196 χλμ./ώρα με τις ρεπρίζ να είναι πολύ καλές, ενώ η μέση κατανάλωση είναι στα 6.4 λτ./100χλμ. 

Οδηγική συμπεριφορά: Νέα καρδιά, νέες συγκινήσεις
Το νέο Renegade κατάφερε να αποτινάξει την αίσθηση βάρους που είχε το προ ανανέωσης μοντέλο και κινείται πολύ πιο άνετα πλέον, τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Πιο ελαφρύ και παιχνιδιάρικο, μερικές φορές σε προκαλεί για πιο γρήγορη οδήγηση με το ενδιαφέρον κιβώτιο διπλού συμπλέκτη να αλλάζει γρήγορα ταχύτητες. Η ανάρτηση με τη σειρά της είναι όσο σφικτή χρειάζεται, με το τιμόνι να είναι πιο ακριβές και να δίνει καλή πληροφόρηση (σίγουρα καλύτερη από πριν). Μαζί με τα πολύ καλά φρένα και την δυνατότητα για σειριακή αλλαγή ταχυτήτων, το Renegade μπορεί όσο εύκολα να κάνει την δουλειά του, άλλο τόσο να σας διασκεδάσει. 

Συμπέρασμα
Όταν μιλάμε για ένα επιτυχημένο F/L με την προσθήκη ενός ολοκαίνουργιου κινητήρα, αυτό ακριβώς εννοούμε. Το νέο Renegade αλλάζει όσο πρέπει, αποκτά ζωηράδα και μεγαλώνει τους φανατικούς υποστηρικτές του.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις