Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Σε δοκιμές εξέλιξης το Sony Vision-S

14/1/2021

Τις δοκιμές εξέλιξης στους Ευρωπαϊκούς δρόμους έχει ξεκινήσει η Sony με το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το νέο Sony Vision-S, είναι το παιδί της τεχνολογικής εξέλιξης της εταιρείας, που θα βασιστούν όλες οι εφαρμογές που σκοπεύει να προμηθεύει τις βιομηχανίες αυτοκινήτων.

Ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως η Sony έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, γεμάτο προηγμένες τεχνολογίες για την αυτοκίνηση. Σκοπός αυτής της κίνησης ήταν να αναπτυχθούν τεχνολογίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που στην πορεία η Sony θα πουλούσε στις βιομηχανίες αυτοκινήτων. 



Η Sony παρουσίασε και επίσημα ένα video που δείχνει το Vision-S να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης σε δημόσιους δρόμους της Ευρώπης, με το νέο μοντέλο να εντυπωσιάζει. Το Vision-S είναι το πρωτότυπο ηλεκτρικό sedan, στο οποίο έχουν «φορτωθεί» όλες οι τεχνολογικές εφαρμογές που δοκιμάζει η εταιρεία, για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα μπει σε γραμμή παραγωγής, αφού πρωταρχικός στόχος είναι να προμηθεύει η Sony αυτές τις τεχνολογίες στις βιομηχανίες αυτοκινήτων για τα δικά τους μοντέλα.



Ένα από τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας που αναπτύσσει η Sony επάνω στο Vision-S, είναι το «Safety Cocoon» που περιλαμβάνει δεκάδες αισθητήρες για παρακολούθηση σε 360 μοίρες γύρω από το όχημα. Διαθέτει αυτόνομα συστήματα οδήγησης 2ου επιπέδου, με το προσαρμοζόμενο cruise control, το σύστημα αυτόματης στάθμευσης, αλλά και το σύστημα αυτόματης αλλαγής λωρίδας. Φυσικά δεν υπάρχουν συμβατικοί καθρέπτες στο μοντέλο της Sony, αλλά κάμερες που σου δείχνουν τι υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο του αυτοκινήτου. Κάμερες υπάρχουν και στο εσωτερικό του Sony Vision-S, που παρακολουθούν τον οδηγό, ώστε να διαπιστώσουν αν είναι σε θέση να οδηγήσει με ασφάλεια ή παρουσιάζει σημάδια κόπωσης.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις