Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Σκληροτράχηλο Lexus LX «κλειδώνει» και τα 3 διαφορικά

Σκληροτράχηλο Lexus LX «κλειδώνει» και τα 3 διαφορικά

15/10/2021

Η Lexus, το premium τμήμα της Toyota, δίνει βάση στην «μαμά» αγορά της Ιαπωνίας και γι αυτό το λόγο παρουσίασε μια ειδική, off-road έκδοση του «θωρηκτού» της, LX, αποκλειστικά για την εκεί αγορά.

Το Lexus LX F στην έκδοση Sport που πωλείται στις ΗΠΑ έχει ένα μπλοκέ διαφορικό πίσω, ενώ στην ιαπωνική έκδοση έχουν προσθέσει δύο ακόμα, ένα εμπρός και ένα κεντρικό διαφορικό, όπως ακριβώς  και στο νέο Toyota Land Cruiser GR Sport. Η Lexus εμπλουτίζει τη γκάμα του μεγάλου SUV της στην Ιαπωνία, προσθέτοντας μια ειδική έκδοση που ακούει στο όνομα Offroad και, όπως λέει και το όνομά της, εστιάζει στις εκτός δρόμου δυνατότητες.
 

18άρες ζάντες, χοντρά λάστιχα και 3 διαφορικά για την Ιαπωνική version

Η τέταρτη γενιά Lexus LX έχει πιο μεγάλη γκάμα από ποτέ, προσφέροντας εκδόσεις F Sport καθώς και την πιο πλούσια και πολυτελή Ultra Luxury  στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ το μοντέλο στις ΗΠΑ έχει τροχούς 22 ιντσών, η ιαπωνική έκδοση εξοπλίζεται με 18αρες ζάντες και με πιο «χοντρά» ελαστικά για βελτιωμένες δυνατότητες εκτός δρόμου, οι οποίες ενισχύονται περαιτέρω με τρία διαφορικά που κλειδώνουν.

Σχεδιαστικές πινελιές χαρακτηρίζουν το Lexus LX Offroad

Υπάρχουν επίσης μερικές διακριτικές αλλαγές στο στυλ που προορίζονται για το LX Offroad. Το γκρι ματ χρώμα στις ζάντες, καθώς και το σκούρο γκρι μεταλλικό φινίρισμα στη γιγαντιαία μάσκα του, που δίνει ένα πιο επιβλητικό look στο μυώδες SUV. Επιπλέον, παρατηρούμε περιμετρικά τοποθετημένα προστατευτικά στο χαμηλότερο μέρος του αμαξώματος που τονίζουν τις off road διαθέσεις της συγκεκριμένης έκδοσης.
 

V6, 3.500 κυβικά με 410 ίππους και 10αρι αυτόματο κιβώτιο 

Αναφορικά με κινητήριο σύνολο που κρύβεται κάτω από το μεγάλο καπό του θηριώδους SUV της Lexus, εκεί συναντούμε έναν V6 turbo βενζίνης χωρητικότητας 3,5 λίτρων, που αποδίδει 409 άλογα και 650 Nm ροπής. Υπεύθυνο για την μετάδοση της κίνησης είναι ένα αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της ιαπωνικής premium μάρκας, ενώ, όπως προαναφέραμε, το σύνολο συνεργάζεται με τρία Torsen διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να «κλειδώσουν», απογειώνοντας ουσιαστικά τις off-road ικανότητες του μοντέλου ακόμα και στα πιο απαιτητικά τερέν.
 

Και diesel κινητήρες σε άλλες χώρες

Μιλώντας για κινητήρες, η Ρωσία και κάποιες άλλες αγορές θα έχουν στη γκάμα τους και ντίζελ με τον V6 διπλό τούρμπο κινητήρα των 3.300 κυβικών του Land Cruiser, με απόδοση 305 ίππων και 700 Nm ροπής με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.  Όπως η έκδοση της βενζίνης έχει αλλάξει από τον χαρακτηρισμό LX 570 σε LX 600, έτσι και το ντίζελ έχει γίνει LX 500d από το προηγούμενο όνομα LX 450d. 
 
Τέλος, στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Lexus θα έχει το νέο LX προς πώληση το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, ενώ η ιαπωνική έκδοση LX Offroad είναι άμεσα διαθέσιμη στην Ιαπωνία.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε