Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Skoda Kodiaq RS: Δείτε τις νέες αποκαλύψεις

19/9/2018

Το κουβάρι της αποκάλυψης του επερχόμενου Kodiaq RS συνεχίζει να ξετυλίγεται μετά τη δημοσίευση μερικών ακόμα teaser εικόνων του μοντέλου από τη Skoda.

Όσο περισσότερο πλησιάζει η Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τόσο πιο αποκαλυπτικά γίνονται τα teaser που δημοσιεύει η Skoda για το Kodiaq RS που ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο γαλλικό έδαφος. Το Kodiaq θα γίνει το πρώτο SUV της τσέχικης μάρκας που θα λάβει έκδοση RS και μέσα από τις εικόνες που φέρνει στο φως η Skoda βλέπουμε πως θα εξοπλίζεται με 20άρες Χtreme ζάντες, που στο εσωτερικό τους θα φιλοξενούν τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων με δίσκους 17 ιντσών.

Επιπλέον, στις νέες εικόνες αποκαλύπτονται οι δύο νίκελ απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος, πάνω από τις οποίες εδρεύει μια λεπτή -φωτιζόμενη κατά πάσα πιθανότητα- φάσα, ενώ στο πλάι παρατηρούμε τους μαύρους γυαλιστερούς καθρέπτες, που συνδυάζονται με ίδιου χρώματος πλαίσια παραθύρων και ράγες οροφής. Τέλος, οι Τσέχοι δημοσίευσαν μια κοντινή εικόνα του vRS λογότυπου από την εμπρόσθια γρίλια με κόκκινο το "v" που σημαίνει victory (νίκη στα ελληνικά).

Τέλος, σημειώνουμε πως σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η κορυφαία έκδοση του Kodiaq θα εφοδιάζεται με LED προβολείς, ψηφιακό πίνακα οργάνων που στο οδηγικό προφίλ Sport θα απεικονίζει το στροφόμετρο στο κέντρο, μεγάλων διαστάσεων τροχούς, αλλά και ένα νέο για τη μάρκα σύστημα εν ονόματι Dynamic Sound Boost.

Αναφορικά με το τελευταίο, πρόκειται για έναν ενισχυτή ήχου που κάνει τεχνητά πιο «άγριο» και μπάσο τον θόρυβο της εξάτμισης του 2.0 Bi-Τurbo TDI κινητήρα του γερμανικού group με ισχύ 240 ίππων ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης. Πληροφορίες για τη ροπή που θα αποδίδει το μοτέρ δεν υπάρχουν προς το παρόν, ωστόσο κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν πως θα κυμανθεί κοντά στα 500 Nm, όση είναι και η απόδοση στα Tiguan και Passat. Σε ό,τι αφορά τώρα τη μετάδοση της κίνησης του Kodiaq RS δεδομένος θεωρείται ο εφοδιασμός του με DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως επίσης και με το σύστημα τετρακίνησης AWD.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις