Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το πρωτότυπο ενός νέου ηλεκτρικού hatchback αναμένεται να παρουσιάσει η Audi.

«Στο δρόμο» ηλεκτρικό hatchback της Audi

3/12/2018

Το πρωτότυπο ενός νέου ηλεκτρικού hatchback αναμένεται να παρουσιάσει η Audi, το οποίο όταν θα βγει από τη γραμμή παραγωγής θα έρθει απέναντι από το επερχόμενο VW I.D.

Αυτό αποκάλυψε με δηλώσεις του ο επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού της μάρκας, Andreas Mindt, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στους εκπροσώπους του Τύπου, στο πλαίσιο του Motor Show που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λος Αντζελες.
 
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Mindt, το νέο hatchback με μηδενικές εκπομπές ρύπων θα έχει παρόμοιο μέγεθος με το Α3 και εκτός από το επερχόμενο VW I.D. αναμένεται να «αντιμετωπίσει» και το επίσης ηλεκτρικό Nissan Leaf. Μάλιστα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που είναι ένα από τα 12 ηλεκτρικά Audi που θέλει η μάρκα να λανσάρει μέχρι το 2025 θα ακολουθήσει ένα συμβατικό σχεδιασμό ώστε να μην αποξενώσει τους πιθανούς πελάτες.

Σύμφωνα με τον Mindt το πρώτο σχέδιο του πρωτότυπου είναι πιθανό να δημοσιευτεί σε περίπου δύο μήνες από σήμερα, ωστόσο με τα λεγόμενά του υποστήριξε πως η σχεδίαση ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου είναι κάτι δύσκολο: «Ένα σπορ αυτοκίνητο είναι χαμηλό και ευρύ είναι εύκολο να σχεδιαστεί, όπως μία εκτέλεση πέναλτι σε κενή εστία, αλλά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι χαμηλό και κομψό είναι πιο δύσκολο. Για να φτιάξετε ένα μικρό αυτοκίνητο ωραίο και φθηνό για μαζική παραγωγή είναι ένα πολύ δύσκολο έργο».
 
Περισσότερες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο το ηλεκτρικό hatchback υπό τη σήμα της Audi θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα (MEB) με το επερχόμενο VW I.D. και το Skoda Vision X. Ως εκ τούτου, τα περισσότερα μοντέλα αναμένεται να είναι με την κίνηση στους μπροστά τροχούς, με την αυτονομία κίνησης να βρίσκεται στα πλαίσια των 600 περίπου χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις