Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Τα VW Touareg eHybrid και Touareg R PHEV είναι πλέον διαθέσιμα

15/10/2020

Με πλουσιότατο βασικό εξοπλισμό, αυτόματο παρκάρισμα με τηλεχειρισμό, 462 άλογα και 2,6lt/100, το νέο δίδυμο των Touareg μας εντυπωσιάζει και πλέον μπορούμε να το αποκτήσουμε.

Οι δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις του VW Touareg, Touareg eHybrid και Touareg R διατίθενται πλέον προς πώληση, με τιμές Γερμανίας 72.378 ευρώ και 84.660 ευρώ αντίστοιχα.

Η plug-in υβριδική «καρδιά» και των δύο είναι η ίδια, την οποία αποτελούν ένας V6 turbo βενζινοκινητήρας ιπποδύναμης 381 ίππων για το eHybrid και 462 ίππων για το Touareg R, καθώς και ένας ηλεκτροκινητήρας με αυτονομία 47 χιλιόμετρα και για τις δύο εκδόσεις, μέτρηση που έγινε με τα νέα WLTP πρότυπα.



Με τη μπαταρία σε πλήρη φόρτιση και για αποστάσεις μικρότερες των 100 χιλιομέτρων, το δίδυμο των Touareg προσφέρει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση τόσο σε καύσιμο όσο και σε ηλεκτρική ενέργεια: Το VW Touareg eHybrid έχει κατανάλωση 2,6 λίτρα/100 χλμ και 24,2 kWh/100 χλμ, με τις τιμές του ισχυρότερου VW Touareg R να είναι ελάχιστα υψηλότερες: 2,7 λίτρα/100 χλμ και 24,4 kWh/100 χλμ, διαφορά που θεωρείται μηδαμινή, ειδικά αν αναλογιστούμε τα 81 άλογα που χωρίζουν τα δύο αυτά μοντέλα.
Αμφότερες οι εκδόσεις έχουν την ελκτική ικανότητα να σύρουν κάποιο trailer μέγιστου βάρους 3,5 τόνων, ικανότητα που η Γερμανική εταιρεία αναφέρει ως «εξαιρετική» για υβριδικά αυτοκίνητα, ειδικά αν αναλογιστούμε πως αυτό μπορεί να συμβεί και με τη χρήση αποκλειστικά του ηλεκτροκινητήρα.



Εκτός από τα εντυπωσιακά αυτά τεχνικά χαρακτηριστικά, εντυπωσιακά πλούσιος είναι και ο βασικός εξοπλισμός, αφού περιλαμβάνει τετραζωνικό κλιματισμό, το ονομαζόμενο Innovision Cockpit με τα ψηφιακά όργανα ελέγχου, το κορυφαίο σύστημα πλοήγησης Discover Premium καθώς και ανοιγόμενη πανοραμική οροφή. Το Touareg R θα έχει ως στάνταρ επίσης και τα φανάρια τεχνολογίας IQ.Light-LED Matrix.



Επιπλέον, το premium SUV της VW είναι και το πρώτο μοντέλο της εταιρείας εξοπλισμένο με το νέο, τηλεχειριζόμενο σύστημα Park Assist, το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να παρκάρει και να ξεπαρκάρει αυτόματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, μιας και βλέπουμε πως το Park Assist μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο με τον συμβατικό κινητήρα, αλλά και αμιγώς με τον ηλεκτρικό.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις