Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τι κινητήρες θα φορά το νέο Sonata? (+video)

28/3/2019

2 επιλογές θα έχει ο υποψήφιος αγοραστής αλλά μόνο μια από αυτές θα μπορούσε να σταθεί εύκολα στην Ελληνική αγορά. Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο και δείτε ένα video με πλήρες review του νέου μοντέλου..

Όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας με αφορμή την ανακοίνωση της Hyundai σχετικά με την παλέτα των μηχανικών συνόλων με την οποία θα διατίθεται το ολοκαίνουριο Sonata στην παγκόσμια αγορά.

Συγκεκριμένα, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία έκανε γνωστό πως το Sonata θα διατεθεί στις ξένες αγορές με τον 1.600άρη Τ-GDI κινητήρα των 180 ίππων και των 264 Νm ροπής και τον GDI των 2.500 κ.εκ απόδοσης 190 ίππων και 245 Νm ροπής. Και οι δύο επιλογές θα συνεργάζονται αποκλειστικά με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της μάρκας. Η Hyundai δεν έχει αποκαλύψει επακριβώς αν το Sonata θα διατίθεται και με τους δύο παραπάνω κινητήρες στην Γηραιά Ήπειρο ενώ μένει να διαπιστωθεί αν θα δούμε το νέο σεντάν και στην χώρα μας. Αν γίνει πάντως κάτι τέτοιο, η επιλογή με το μοτέρ των 2,5 λίτρων δεν θα λάβει πολλές προτιμήσεις…
 


Οι Κορεάτες αποκάλυψαν επίσης πως το μοντέλο θα εξοπλιστεί με πλήθος συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης όπως σύστημα αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης, έλεγχος τυφλών σημείων, σύστημα διατήρησης σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, υποβοήθηση παρκαρίσματος με όπισθεν κ.α.



Παράλληλα, μέσα στην καμπίνα δεσπόζουν δύο οθόνες, μια μεγέθους 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και άλλη μια 10,3 ιντσών για το σύστημα infotainment, ενώ το σύστημα Bose Premium με τα 12 ηχεία εξασφαλίζει την διασκέδαση όλων των επιβατών. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο θα αρχίσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις