Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στην εικόνα βλέπετε το CUPRA Ateca.

Τα σχέδια για το πρώτο αυτόνομο CUPRA

16/8/2018

Τη στιγμή που το CUPRA Ateca ετοιμάζεται, οι άνθρωποι της αυτόνομης πλέον μάρκας έχουν αποφασίσει να φέρουν το πρώτο μοντέλο με το σήμα της CUPRA που θα είναι 100% σχεδιασμένο από αυτούς.

Όπως είναι γνωστό η SEAT μετέτρεψε το ισχυρό της τμήμα σε μια αυτόνομη μάρκα, με την CUPRA πλέον να ετοιμάζεται για να φέρει το πρώτο μοντέλο παραγωγής το οποίο θα χαρακτηρίζεται από το σήμα της και πρόκειται να είναι ένα ανασχεδιασμένο μοντέλο υψηλής απόδοσης βασισμένο στο SUV της SEAT, Ateca.
 
Αν και οι σχεδιαστές της CUPRA έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν 100% δικά τους μοντέλα τα οποία θα τα κατασκευάσουν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που εκείνοι επιθυμούν, μέσω του επικεφαλής σχεδίου Alejandro Mesonero-Romanos, εξήγησαν για ποιο ακριβώς λόγο δεν το κάνουν αυτό με το πρώτο τους μοντέλο, ενώ την ίδια ώρα υπογράμμισαν πως και η έλευση του πρώτου 100% μοντέλου της CUPRA δεν αργεί.

«Όταν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε είχαμε δύο δρόμους. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε έως ότου έχουμε ένα αυτοκίνητο που γεννήθηκε 100% από τη CUPRA, ή θα ξεκινούσαμε βήμα-βήμα. Αυτό κάναμε μέσω του CUPRA Ateca. Είναι το πρώτο μας βήμα», τόνισε αρχικά ο Alejandro Mesonero-Romanos για να αποκαλύψει στη συνέχεια πως «Θα δείτε το πρώτο αυτοκίνητο που είναι 100% σχεδιασμένο ως CUPRA το επόμενο έτος».
 
Περισσότερες πληροφορίες για το πως θα είναι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν δόθηκαν από τον επικεφαλής σχεδιασμού, ωστόσο κατά την ανακοίνωση της μάρκας ως αυτόνομη, είχε κάνει την εμφάνισή του ένα επίσημο σκίτσο που έδειχνε ένα coupé crossover πρωτότυπο, το οποίο είναι πολύ πιθανό να είναι αυτό το μοντέλο που θα μας απασχολήσει.
 
Τέλος να σημειωθεί πως ο Mesonero-Romanos δήλωσε ότι το νέο μοντέλο, που θα βγει στις αγορές το 2020, αναπτύσσεται αποκλειστικά για το CUPRA από ειδικούς σχεδιαστές και μηχανικούς τονίζοντας: «Από την αρχή είχαμε στο μυαλό μας το DNA της CUPRA. Αυτό δεν σημαίνει ότι το CUPRA Ateca δεν είναι CUPRA. Αλλά για την ομάδα μου και τους μηχανικούς, το επόμενο αυτοκίνητο γεννήθηκε με 100% φιλοσοφία CUPRA και θα έχει τη δική του ταυτότητα».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις