Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τελικά,«μοιράζονται» γυναίκα και αυτοκίνητο?

29/4/2019

Ήρθε η ώρα να σπάσουμε μια από τις “αρχές” της ζωής μας. Αυτοκίνητο και γυναίκα δεν δανείζονται μας έμαθαν γονείς, παππούδες και φίλοι. Μήπως ήρθε η ώρα τελικά να πάψουμε να ακολουθούμε τους κανόνες των προγόνων μας? Το Car Sharing ήρθε για να αλλάξει τα ήθη και τα έθιμα μας..

Η εξέλιξη της ζωής μας, έχει αλλάξει πολλές από τις αρχές που διδαχτήκαμε από τους γονείς μας. Και μπορεί σε πολλά πράγματα η εξέλιξη να ήταν επιβεβλημένη (καθώς πολλές ιδέες και κανόνες της προσωπικότητας μας σαν Έλληνες έπρεπε να αλλάξουν καθώς ήταν αναχρονιστικές), στον τομέα γυναίκα και αυτοκίνητο όμως, δεν προχωρήσαμε σε επαναστατικές αλλαγές..



Έτσι λοιπόν, κανένα από τα δυο δεν μοιράζονται σε ξένα χέρια. Κι όμως, το να μοιραστείς το αυτοκίνητο σου μπορεί να είναι η εξέλιξη των Παγκόσμιων μεταφορών, προσθέτοντας παράλληλα και έναν μισθό στον μηνιάτικο προϋπολογισμό μας. Το car sharing είναι ουσιαστικά η μόδα στις μετακινήσεις σε όλο τον κόσμο που δειλά-δειλά θα εισχωρήσει και στην δική μας καθημερινότητα.



Ο διαμοιρασμός των αυτοκινήτων επιτρέπει σε ιδιώτες να διαθέσουν το αυτοκίνητό τους προς ενοικίαση. Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες διαθέτουν τα αυτοκίνητά τους προς ενοικίαση σε τουλάχιστον 30 χώρες, ενώ ο εκτιμώμενος τζίρος της συγκεκριμένης αγοράς φθάνει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πως λειτουργεί
Η ιδέα των «μοιραζόμενων αυτοκινήτων» αναπτύσσεται σε εκατοντάδες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας τη δυνατότητα σε πλήθος πολιτών να χρησιμοποιούν, ανά πάσα στιγμή, αυτοκίνητα που δεν είναι δικά τους . Αυτό φυσικά σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να τα ασφαλίσουν ή να τα οδηγήσουν σε ένα συνεργείο για επισκευή, αλλά παρόλα αυτά, είναι διαθέσιμα για κάθε μετακίνησή τους.



Ο μετακινούμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο, το οποίο παραλαμβάνει από κάποιο σταθμό στην πόλη. Όταν ολοκληρώσει τη δουλειά του, το επιστρέφει στο ίδιο ή διαφορετικό σημείο, αναλόγως ποια δυνατότητα προσφέρει ο πάροχος της υπηρεσίας. Η κράτηση, πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου ή κινητού τηλεφώνου και η πρόσβαση στο δεσμευμένο αυτοκίνητο εξασφαλίζεται τις περισσότερες φορές μέσω μιας κάρτας συνδρομητή ή ενός PIN. Για τους ιδιοκτήτες, μπορούν να καταχωρήσουν το αυτοκίνητό τους στην πλατφόρμα και να επιλέξουν, αν θα το διαθέτουν προς ενοικίαση, κάθε φορά που προκύπτει κάποια κράτηση από ενδιαφερόμενο ή με μηνιαία σύμβαση μέσω κάποιας πλατφόρμας διαχείρισης κρατήσεων.
Ευκαιρία επένδυσης
Αυτός είναι ένας επαναστατικός τρόπος διάθεσης I.X αυτοκινήτων που μπορεί να μας αποφέρει μίσθωμα από το πουθενά, χωρίς να έχουμε ούτε επαγγελματικό αυτοκίνητο αλλά ούτε και κάποια κοστοβόρα επαγγελματική άδεια. Σε χώρες που είναι αρκετά διαδεδομένο το car sharing, δεν είναι λίγοι αυτοί που αγοράζουν αυτοκίνητα για να τα διαθέσουν σε σχετικές πλατφόρμες και να αποκομίσουν ακόμα μεγαλύτερα οφέλη!
Ο βασικός πάντως στόχος, είναι να προσφέρει στο ευρύ κοινό μια ευέλικτη και βιώσιμη εναλλακτική δυνατότητα μετακίνησης απέναντι στην κλασική ιδιοκτησία του μεταφορικού μέσου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του κυκλοφοριακού και των καυσαερίων στις μεγαλουπόλεις, καθώς και τον περιορισμό του κόστους χρήσης σε σχέση με ένα ιδιόκτητο αυτοκίνητο. Στην Ελλάδα, ακόμα είμαστε σε αρχικό στάδιο, αλλά σε χώρες όπως η Ολλανδία, Φινλανδία, Γαλλία, ΗΠΑ και Λατινική Αμερική, είναι το next big thing στις μετακινήσεις.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις