Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Εδώ βλέπετε το σήμα της Audi όπως είναι σήμερα.

Οι δύο προτάσεις για το μελλοντικό σήμα της Audi.

Τέλος εποχής - Αλλάζει σήμα η Audi

15/10/2018

Δύο νέα logo της Audi ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα οποία, αν και διατηρούν το μοτίβο με τους 4 κύκλους, έχουν αρκετές διαφορές από ό,τι συναντούμε σήμερα στα μοντέλα της μάρκας. Προς τι η αλλαγή όμως;

Οι άνθρωποι της Audi φαίνεται να επανεξετάζουν το σχεδιασμό του λογότυπου της premium φίρμας το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν από τον ιστότοπο QuattroWorld, ο οποίος και ασχολείται κατά κύριο λόγο με θέματα της εν λόγω εταιρείας.

Υπενθυμίζουμε πως, τα αυτοκίνητα της Audi κυκλοφορούν με το ίδιο σχεδόν σήμα, πέραν μικρών διαφοροποιήσεων, από το 1932, λίγα χρόνια μετά από την ίδρυση της γερμανικής μάρκας (1909) από τον August Horch. Το μοτίβο πάντα περιείχε 4 συνδεδεμένους κρίκους, που συμβολίζουν τους τέσσερις κατασκευαστές που συνεργάστηκαν για τη λειτουργία της εταιρείας: Audi, DKW, Horch και Wanderer. 

Επιστρέφοντας στο σήμερα, μετά την μίνι ιστορική αναδρομή, έχουν προκύψει δύο διαφορετικές προτάσεις, σύμφωνα πάντα με την προαναφερθείσα πηγή, που απεικονίζουν το μέλλον του εμβλήματος της Audi. Η πρώτη παρουσιάζει τους τέσσερις κύκλους χωρίς, ωστόσο, να είναι ολοκληρωμένοι για να τεμνονται μεταξύ τους, σαν να έχουμε το υπάρχον λογότυπο δηλαδή χωρίς τις εσωτερικές συνδέσεις. Από την άλλη, η δεύτερη πρόταση δείχνει δύο δυάδες κύκλων που τέμνονται εσωτερικά, όπως και στο ήδη υπάρχον σήμα, που θυμίζει κατά κάποιο τρόπο διπλή μίτωση (σ.σ. μίτωση χαρακτηρίζεται η διαδικασία διχoτόμησης του πυρήνα των κυττάρων).

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί πως δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο βάσιμο σενάριο αναφορικά με το λόγο που η Audi σκοπεύει να αλλάξει το σήμα της, εντούτοις μπορούμε να κάνουμε κάποιες υποθέσεις. Η πρώτη υπόθεση έχει να κάνει με τη χρήση του νέου logo για την ενδυνάμωση των καινούργιων τεχνολογιών που αναπτύσσει η μάρκα γύρω από την ηλεκτροκίνηση και την διασύνδεση μεταξύ αυτοκινήτων (car-to-car), ενώ η άλλη περιορίζεται απλά στην ανανέωση του σήματος.

Όπως και να έχει, θέλετε να δείτε την Audi με νέο σήμα; Και, αν ναι, σας αρέσουν αυτές οι δύο πρώτες προτάσεις ή έχετε κάτι διαφορετικό στο μυαλό σας;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις