Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ένα ρεκόρ γκίνες κατάφερε να θέσει η Tesla, η οποία με τη βοήθεια ενός Model X κατάφερε να τραβήξει ένα Boeing 787-9.

Tesla Model X τραβάει αεροπλάνο 130 τόνων (+vids)

16/5/2018

Ένα ρεκόρ γκίνες κατάφερε να θέσει η Tesla, η οποία με τη βοήθεια ενός Model X κατάφερε να τραβήξει ένα Boeing 787-9.

Ένα Model X P100D, ένα αεροπλάνο Boeing 787-9 της Qantas ήταν αρκετά να δώσουν το ρεκόρ γκίνες στην Tesla, το μοντέλο της οποία έγινε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που τράβηξε το αεροπλάνο για 300 μέτρα.
 
Το αεροσκάφος, που όπως προαναφέραμε ανήκει στην Qantas Airlines, ζυγίζει 130 τόνους (χωρίς επιβάτες και με λιγοστό καύσιμο στις δεξαμενές του), ξεπερνώντας έτσι την επίσημη ικανότητα ρυμούλκησης του ηλεκτρικού crossover των 2,5 τόνων.
 
«Ποτέ δεν έχει τοποθετηθεί επιβατικό αεροπλάνο σε ηλεκτρικό επιβατικό όχημα για ρυμούλκηση. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα» έγραψε αρχικά η Qantas και συνέχισε λέγοντας «Σε ένα απομακρυσμένο σημείο στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης το μοντέλο Tesla Model X P100D, με τη μεγαλύτερη δύναμη έλξης οποιουδήποτε ηλεκτρικού επιβατικού οχήματος, ήρθε αντιμέτωπο με το νεότερο αστέρι του στόλου της Qantas, το Boeing 787-9 Dreamliner».
 
Μάλιστα η αεροπορική εταιρεία έκανε και μία υποτυπώδη σύγκριση των δύο μέσων αναφέροντας πως το αεροπλάνο έχει 236 θέσεις ενώ το όχημα μπορεί να φιλοξενήσει από 5 έως 7 επιβάτες, ενώ το Boeing έχει συνολική εμβέλεια έως και 14.500 χιλιόμετρα σε αντίθεση με το ηλεκτρικό μοντέλο που μπορεί να κινηθεί με μία φόρτιση για 565 χιλιόμετρα.

Τέλος και προτού δείτε το βίντεο με τη προσπάθεια της ρυμούλκησης αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η εταιρεία του Elon Musk συναντά την αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία, καθώς πριν από δύο χρόνια διοργάνωσαν μια κόντρα μεταξύ ενός Model S P90D και ενός Boeing 737.     
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις