Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ένα νέο σύστημα που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και θα ωφελήσει όλα τα νέα Ford Edge και Edge ST που διαθέτουν τετρακίνηση, προσφέρει η Ford.

Τεχνητή νοημοσύνη στο Ford Edge

14/9/2018

Ένα νέο σύστημα που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και θα ωφελήσει όλα τα νέα Ford Edge και Edge ST που διαθέτουν τετρακίνηση, προσφέρει η Ford.

Η νέα τεχνολογία της Ford ονομάζεται «All-Wheel-Drive Disconnect» και χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που συλλέγονται από δεκάδες αισθητήρες για να προσδιοριστεί εάν απαιτείται η ύπαρξη τετρακίνησης.
 
Το σύστημα υπολογίζει τα δεδομένα που λαμβάνονται μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και μπορεί να αλλάζει άμεσα την κίνηση του αυτοκινήτου και να την μεταφέρει πότε στους δύο και πότε στους τέσσερις τροχούς ανάλογα με το ποια από τις δύο επιλογές είναι καλύτερη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο εγκέφαλος του ηλεκτρονικού συστήματος επικοινωνεί συνεχώς με το Traction Control για να εντοπίσει τυχόν ολίσθηση των τροχών, ενώ αντλεί επίσης δεδομένα τόσο από το ABS. Επιπλέον είναι σε θέση να ανιχνεύσει αν οι υαλοκαθαριστήρες είναι ενεργοποιημένοι, ποια είναι η εξωτερική θερμοκρασία και αν το SUV ρυμουλκεί κάποιο τρέιλερ.

Η μάρκα αναφέρει πως το σύστημα δεν έχει ένα στάνταρ αλγόριθμό που λειτουργεί αλλά συνδυάζει όλες τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του, παρακολουθώντας και επεξεργάζοντας όλα τα δεδομένα και χρειάζεται μόνο 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να αποφασίσει αν το όχημα χρειάζεται τερακίνηση ή όχι. Ανάλογα με την κατάσταση, ο κινητήρας μπορεί να διοχετεύσει μέχρι και το 100% της διαθέσιμης ισχύος από τους εμπρός προς τους πίσω τροχούς.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί η Ford κάνει λόγο πως μέσω του συστήματος «All-Wheel-Drive Disconnect» το Edge  και το Edge ST γίνονται οικονομικότερα κερδίζοντας σε κατανάλωση καυσίμου, προσθέτοντας έτσι μια ακόμα τεχνολογία στις ήδη υπάρχουσες.      

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις