Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Θα έδινες 3 εκατομμύρια ευρώ για ένα αυτοκίνητο?

4/1/2021

Μήπως έχει χαθεί ο έλεγχος και η λογική? Το Aspark Owl των 2012 ίππων και των 2.000 Nm ροπής είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό hypercar στον κόσμο, αλλά και το πιο ακριβό. Ότι και να προσφέρει ένα αυτοκίνητο, μπορεί να στοιχίζει τόσα λεφτά?

Λίγο διάστημα πριν παρουσιάστηκε το νέο Aspark Owl, που κυκλοφορεί σήμερα με την ταμπέλα του πιο γρήγορου αυτοκινήτου στον κόσμο. Οι 2012 ίπποι και τα 2.000 Nm ροπής βάζει πίσω του κάθε αυτοκίνητο παραγωγής, που έχει παραχθεί μέχρι και σήμερα. 

Οι Ιάπωνες δημιούργησαν ένα ηλεκτρικό hypercar που καταπίνει κατά εκατοντάδες τα χιλιόμετρα στο κοντέρ, με ένα ανοίγω-κλείνω των ματιών. Σε αυτό βοηθούν οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 2012 ίππων και 2.000 Nm ροπής, με μπαταρίες ιόντων λιθίου 64 kWh, και αυτονομία κίνησης 450 χιλιόμετρα. Το συγκεκριμένο hypercar θα κατασκευαστεί μόνο σε 50 κομμάτια, και η εξωφρενική τιμή του είναι 2.950.000 ευρώ... 



Γιατί?
Γιατί κάποιος να πληρώσει και να αγοράσει ένα τέτοιο μοντέλο? Προσπαθούμε να σκεφτούμε λόγους που κάποιος θα το αποκτούσε, έστω και για περιστασιακή χρήση, αλλά δεν βρίσκουμε. Κακά τα ψέμματα, η τεχνολογία κατασκευής αυτοκινήτων, και με την βοήθεια της ηλεκτροκίνησης, έχει ξεφύγει... Τα αυτοκίνητα ποτέ δεν ήταν φτηνά, ακόμα και όταν τα οικονομικά δεδομένα της χώρας και των Ελληνικών νοικοκυριών ήταν σε άνθιση. Αυτό που συμβαίνει όμως τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. 

Το Aspark Owl επιτυγχάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 2 δευτερόλεπτα ενώ τα 300 χλμ./ώρα σε μόλις 10,6 δευτερόλεπτα. Είναι αυτός λόγος να ξοδέψεις 3.000.000 ευρώ για να το αποκτήσεις, όταν με το 10% των χρημάτων έχεις την δυνατότητα να αγοράσεις ένα exotic που θα σου προσφέρει τις ίδιες ακριβώς συγκινήσεις? 

Κατανοούμε πλήρως την εξέλιξη της τεχνολογίας, και την αξία της, όμως δύσκολα αυτά τα 50 αντίτυπα θα διατεθούν σε ανθρώπους που θα γράφουν έστω και 1.000 χιλιόμετρα στο χρόνο στο κοντέρ. Η λογική λέει πως θα φιγουράρουν σε γκαράζ εκκεντρικών ζάπλουτων, που θα ικανοποιούν το «εγώ» τους που το κατέχουν, για να βγάζουν φωτογραφίες στο instagram. 

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις