Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αναγνώριση προσώπου και Ξεκλείδωσες

18/2/2019

Τα αυτοκίνητα θα ξεκλειδώνουν με το πρόσωπό μας αφού η Apple αγόρασε τα  δικαιώματα χρήσης μιας πατέντας που επιτρέπει την είσοδο του οδηγού στο αυτοκίνητο μέσω ενός συστήματος αναγνώρισης του προσώπου!

Η εταιρεία ολοκλήρωσε την κατοχύρωση των αποκλειστικών δικαιωμάτων για την χρήση του συστήματος αυτού στις 7 Φεβρουαρίου κάτω από όνομα «Σύστημα και Μέθοδος Εξουσιοδότησης Οχήματος», το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί στα αυτοκίνητα με δύο τρόπους.

Ο πρώτος είναι να εγκατασταθεί η τεχνολογία αυτή στο αυτοκίνητο επιτρέποντας έτσι στον οδηγό να εισέρχεται στην καμπίνα χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιο κλειδί, αφού το σύστημα, με τους σένσορες που θα διαθέτει, θα ξεκλειδώνει το όχημα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, αρκεί βέβαια ο οδηγός να βρίσκεται πολύ κοντά στο αυτοκίνητο.
 

Ο άλλος τρόπος είναι να υπάρχει στο Apple smartphone του οδηγού η εφαρμογή Face ID, με την οποία όχι μόνο ο οδηγός θα μπορεί να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητό του χωρίς κλειδί αλλά μέσω της μνήμης του κινητού, το αυτοκίνητο θα μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα στις προσωπικές προτιμήσεις που έχει θέσει ο οδηγός (πχ, το ύψος των καθισμάτων, ο ραδιοφωνικός σταθμός, ο κλιματισμός κ.α).

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η Apple αντιμετωπίζει προβλήματα στην ανάπτυξη των αυτόνομων αυτοκινήτων της, αφού πρόσφατα απολύθηκαν 200 περίπου εργαζόμενοι του Project Τitan. Προηγουμένως, παρόμοιο σύστημα αναγνώρισης προσώπου είχε το πρωτότυπο Faraday Future FF91, ενώ το νέο Hyundai Santa Fe για την Κίνα είναι εξοπλισμένο με διάφορους σένσορες αφής που επιτρέπουν την είσοδο στο όχημα και την ενεργοποίηση του κινητήρα μέσω δακτυλικού αποτυπώματος.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις