Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

H 718 Cayman GT4.

«Θα συνεχίσουμε με ατμοσφαιρικούς κινητήρες» δηλώνει η Porsche

15/7/2019

Ο επικεφαλής του τμήματος GT, Andreas Preuninger, δήλωσε πως η Γερμανική βιομηχανία θα συνεχίσει ακάθεκτη την παραγωγή αυτοκινήτων με ατμοσφαιρικούς κινητήρες, και χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων.

Ο ισχυρός άντρας του τμήματος της γερμανικής εταιρείας έδωσε το παρών στην εκδήλωση για το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς της Porsche 718 Cayman GT4 και δέχτηκε πλήθος ερωτήσεων από τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που βρέθηκαν εκεί.

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε για την τάση που υπάρχει από πολλές εταιρείες οι οποίες αποστρέφονται από τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες και τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων, εκείνος φάνηκε αντίθετος χαρακτηρίζοντας λάθος την κίνηση αυτή. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τον αριθμό των διαθέσιμων GT μοντέλων της γερμανικής φίρμας, που χρησιμοποιούν ένα μη αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
 
Στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Preuninger ανέφερε τον τρόπο με τον οποίο η μάρκα βλέπει τα αυτοκίνητα υποστηρίζοντας ότι μπορούν να είναι κάτι περισσότερο από ένα μέσο μεταφοράς και μπορούν να προσφέρουν ευχαρίστηση και χαμόγελα στους ιδιοκτήτες του.
 
Τα όσα σχολιάστηκαν από τον επικεφαλής του τμήματος GT έρχονται να προστεθούν στη δυνατότητα που έχουν οι οπαδοί της Porsche να χαίρονται την Cayman GT4 με ατμοσφαιρικό κινητήρα και χειροκίνητο κιβώτιο, κάτι που ανακοίνωσε η εταιρεία στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως τόσο η 718 Cayman GT4 όσο και η 718 Boxster Spyder χρησιμοποιούν ένα καινούργιο εξακύλινδρο κινητήρα 4,0 λίτρων ο οποίος προσφέρει 419 ίππους και 420 Nm ροπής που επιτρέπει στα μοντέλα να κάνουν το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις