Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το νέο Hennessey Venom F5 με τον twin-turbo V8 κινητήρα που θέλει να ανταγωνιστεί τη Bugatti Chiron, θα παρουσιαστεί την 1η Νοεμβρίου στην έκθεση SEMA του Λας Βέγκας.

Στη SEMA το Hennessey Venom F5 (+video)

20/10/2017

Το μοντέλο που φιλοδοξεί να κερδίσει σε ταχύτητα την Bugatti Chiron, το Hennessey Venom F5, θα παρουσιαστεί την 1η Νοεμβρίου στην έκθεση SEMA του Λας Βέγκας. Ας δούμε τι ξέρουμε μέχρι στιγμής για το επερχόμενο hypercar από το Τέξας…

Μόλις εχθές η Hennessey Performance άφησε να εννοηθεί μέσω προωθητικής κίνησης πως το νέο Venom F5 θα πιάνει τα 483 χλμ./ώρα. Σήμερα η εταιρεία από το Τέξας μας ενημερώνει επίσημα πως το νέο της hypercar με τον twin-turbo V8 κινητήρα που θέλει να ανταγωνιστεί τη Bugatti Chiron, θα παρουσιαστεί την 1η Νοεμβρίου στην έκθεση SEMA του Λας Βέγκας.
 
Η φίρμα φιλοδοξεί το Venom F5 να αποτελέσει το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, νικώντας την Bugatti όπως έκανε μερικά χρόνια πριν ο πρόγονός του, το Venom GT. Το νέο μοντέλο θα στηριχθεί σε ένα σωληνωτό carbon σασί και η ισχύς του θα βρίσκεται κοντά στους 1.500 ίππους. Όλη αυτή η δύναμη θα περνά στο δρόμο μέσω αυτόματου κιβωτίου μονού συμπλέκτη, με τη Hennessey να λέγεται πως θα προσφέρει και την επιλογή του μηχανικού κιβωτίου.
   
Η Hennessey εκτιμά πως το Venom F5 θα είναι ελαφρύτερο κατά μισό τόνο από τη Chiron, γεγονός που θα βοηθήσει τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου της υψηλότερης ταχύτητας, με τον John Hennessey να κάνει λόγο σε παλαιότερη συνέντευξή του πως το αυτοκίνητο θα κινείται στη ζώνη των 290 μιλίων/ώρα (467 χλμ./ώρα).
 
Το hypercar σχεδιάστηκε στο νέο τμήμα «Hennessey Special Vehicles», ενώ η κατασκευή του γίνεται στις εγκαταστάσεις της Hennessey στο Τέξας. Δείτε παρακάτω το προωθητικό βίντεο του μοντέλου…

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις