Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Oι φήμες που ανέφεραν ότι δεν θα υπάρξει νέα γενιά του Volkswagen Βeetle ήταν πολλές.

Tέλος το Beetle

7/3/2018

Ξεκάθαρος ήταν ο επικεφαλής Έρευνάς και Ανάπτυξης της VW σχετικά με την πιθανότητα να υπάρξει νέα γενιά για το Beetle.

Οι φήμες που ανέφεραν ότι δεν θα υπάρξει νέα γενιά του Volkswagen Βeetle ήταν πολλές τα τελευταία χρόνια και πλέον, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης του γερμανικού κολοσσού κ. Frank Welsch, πρέπει να θεωρείται σίγουρο.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Έκθεσης της Γενεύης ανέφερε: «Δύο ή τρεις γενιές είναι αρκετές αυτήν την στιγμή» καθώς η VW δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να «κατασκευάσει ένα πραγματικά καινούριο Beetle.» Mάλιστα, ο Welsch σημείωσε ότι το Beetle cabrio θα αντικατασταθεί από το ήδη επιβεβαιωμένο T-Roc convertible που θα λανσαριστεί μέσα στο 2020, αφού προηγηθούν επενδύσεις 100 εκατ. δολαρίων στο εργοστάσιο Osnabruck όπου θα συναρμολογηθεί το μοντέλο.

Το Beetle αναβιώθηκε το 1997 ενώ το 2011 ακολούθησε η ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου. Αυτή την στιγμή είναι το παλαιότερο μοντέλο της γκάμας της VW, αν λάβουμε υπόψη ότι το Scirocco που λανσαρίστηκε το 2008 «κόπηκε» πριν λίγο καιρό.

Η Volkswagen πάντως δεν έχει πάψει να πιστεύει στα καινούρια μοντέλα με ρετρό σχεδίαση καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζει την αναβίωση του Τype T2 μέσω του αμιγώς ηλεκτρικού I.D. Buzz που θα βγει στην αγορά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα σταματήσει η VW να προσφέρει το απερχόμενο Beetle.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις