Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η υπάρχουσα ανανεωμένη γενιά του Volvo V40.

Τίτλοι τέλους για το Volvo V40

21/1/2019

Πλησιάζει η αυλαία παραγωγής του Volvo V40 με τον διαδοχό του να είναι ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο.

Έτοιμη να σταματήσει την παραγωγή του V40 είναι η Volvo σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές από το στρατόπεδο της μάρκας και επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της μάρκας για την περιοχή EMEA, κ.Lex Kerssemakers.

Το hatchback παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Γενεύης το 2012 και αυτή την στιγμή είναι το μονό μοντέλο στην γκάμα της εταιρείας που δεν είναι βασισμένο στις καινούριες πλατφόρμες CMA και SPA. Αυτό το γεγονός συνεπάγεται πως το «κόψιμό» του σε λίγους μήνες δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Αλλωστε ήδη έχουν γίνει γνωστά τα πλάνα της εταιρείας όσον αφορά τον αντικαταστάτη του, με τον ίδιο τον Lex Kerssemakers να αναφέρει πως αυτός θα είναι κάποιο μοντέλο με «μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος». Ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε την λέξη crossover, πιθανότατα γιατί το μοντέλο θα έχει και πολλά coupe στοιχεία στην σχεδίαση του.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι ο αντικαταστάτης θα είναι έτοιμος σε λιγότερο από δύο χρόνια καθώς, όπως σημείωσε: «Δεν θέλουμε να κάνουμε πολύ καιρό για να λανσάρουμε το νέο μοντέλο γιατί δεν θέλουμε να χάσουμε την θέση μας στην κατηγορία».

Τα V40 και V40 Cross Country σημείωσαν το 2017 καλές πωλήσεις στην Ευρώπη με συνολικά 70.000 ταξινομήσεις, ωστόσο από το 2015 και έπειτα παρατηρείται λογική μείωση του μεριδίου τους στην αγορά.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις