Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στην εικόνα βλέπετε το νέο Mazda3 σεντάν.

Το 2020 το πρώτο ηλεκτρικό της Mazda

3/12/2018

Το ολοκαίνουργιο Mazda3 υπόσχεται να είναι πιο αποδοτικό από το προηγούμενο, χάρη στον κινητήρα Skyactiv-X, αλλά αυτοί που θέλουν κάτι περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον δεν θα πρέπει να περιμένουν για πολύ καιρό ακόμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν μέσα του εξωτερικού, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της ιαπωνικής μάρκας θα φτάσει το 2020 και θα είναι ένα νέο μοντέλο, καθώς δεν πρόκειται να βασιστεί σε κάποιο από τα υπάρχοντα αυτοκίνητα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η μορφή που θα έχει το «πράσινο» μοντέλο, ωστόσο σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της Mazda, Ikuo Maeda, επιδίωξη των ανθρώπων της φίρμας είναι να μοιάζει με τα υπόλοιπα μοντέλα που υπάρχουν στη γκάμα, παρά να έχει φουτουριστικό σχεδιασμό.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις και του επικεφαλής σχεδιασμού της Ευρώπης, Jo Stenuit, που σημείωσε πως: «Δεν θέλουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που να μοιάζει με ψυγείο όπως κάποιοι άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων».

Από κει και πέρα, να θυμίσουμε πως κινούμενη προς την κατεύθυνση των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Mazda, η Toyota και η Denso το 2017 ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για «από κοινού ανάπτυξη βασικών δομικών τεχνολογιών για ηλεκτρικά οχήματα». Η συμφωνία αποσκοπούσε στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των τριών εταιρειών και κάλυπτε ένα ευρύ σύνολο των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των μικρών αυτοκινήτων, των ελαφρών φορτηγών και των SUV.
 
Ωστόσο αν και η συνεργασία αυτή ανακοινώθηκε πέρυσι, ο CEO της Mazda στην Ευρώπη, Jeff Guyton δήλωσε ότι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της μάρκας δεν θα είναι αποτέλεσμα αυτής. Μάλιστα εξήγησε πως η εταιρεία εργαζόταν ήδη πάνω στο ηλεκτρικό μοντέλο πριν από την υλοποίηση της εταιρικής σχέσης των τριών.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις