Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Φάντασμα κουμπί» στα κλειδιά της Koenigsegg Jesko

19/3/2019

Τι ακριβώς κάνει η νέα τεχνολογία στα κλειδιά της Koenigsegg? Διαβάστε τι θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες της.

Mέσα στην καταιγίδα νέων μοντέλων που σημειώθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενευής, υπήρχαν διάφορα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που έκαναν την διαφορά με την παρουσία τους, συνήθως, στα πιο ακριβά και πολυτελή αυτοκίνητα που αποκαλύφθηκαν.

Ένα από αυτά αφορά την ολοκαίνουρια Koenigsegg Jesko και το κουμπί με το «φαντασματάκι» πάνω στο πανέμορφο κλειδί της, κάτω από τα μπουτόν για το άνοιγμα των θυρών, και του μπροστινού και του πίσω καπό. Τι κάνει όμως αυτό το κουμπί?

 
Οι μηχανικοί της μάρκας θέλησαν να προσφέρουν στους πελάτες κάτι ιδιαίτερο, ώστε το μοντέλο να ξεχωρίζει και στον τομέα της τεχνολογίας, εκτός από τις επιδόσεις του. Για αυτό και πατώντας το κουμπί αυτό, το αυτοκίνητο μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει αυτόματα και μαζικά οτιδήποτε πάνω στο αυτοκίνητο. Για παράδειγμα αν οι πόρτες και το εμπρός καπό είναι ανοιγμένα, πατώντας το «φαντασματάκι» το αυτοκίνητο θα τα κλείσει και τα δύο αυτόματα και πολύ γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται ο ιδιοκτήτης να πατήσει δύο ή περισσότερα κουμπιά.

Υπενθυμίζουμε πως η ισχύς του σουηδικού υπερ-αυτοκινήτου πηγάζει από μια αναβαθμισμένη έκδοση του V8 κινητήρα της εταιρείας με δύο υπερτροφοδότες και ολοκαίνουριο σύστημα ψεκασμού που μειώνει στο ελάχιστο το turbo lag. Με βενζίνη 95 οκτανίων, η ισχύς φτάνει τους 1.300 ίππους αλλά με αιθανόλη E85 η ιπποδύναμη φτάνει τα 1.600 άλογα. 

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις