Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το συγκεκριμένο στρατιωτικό όχημα ονομάζεται Kia Light Tactical Vehicle ή KLTV.

Η έκδοση που παράγεται αυτή τη στιγμή είναι στην πραγματικότητα η τρίτη γενιά.

Το KLTV είναι ικανό να «σκαρφαλώσει» σε ανηφορικά εδάφη με κλίση έως και 60%.

Το Kia που περνά από βαθιά ποτάμια

19/9/2018

Η Kia είναι γνωστή για την κατασκευή αυτοκινήτων τα οποία εκτείνεται από την κατηγορία των μίνι και φτάνουν μέχρι και τα μεγάλα SUV, ωστόσο στη χώρα καταγωγής της, τη Νότιο Κορέα κατασκευάζει και άλλα οχήματα τα οποία πολλοί από εμάς αγνοούσαμε μέχρι τώρα.

Ένα από αυτά είναι και το συγκεκριμένο στρατιωτικό όχημα, το οποίο ονομάζεται Kia Light Tactical Vehicle ή KLTV, το οποίο με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα Hummer.
 
Η έκδοση που παράγεται αυτή τη στιγμή είναι στην πραγματικότητα η τρίτη γενιά και όπως αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού είναι βασισμένο πάνω σε μία αρθρωτή πλατφόρμα που επιτρέπει μια ευρεία ποικιλία διαμορφώσεων σε δύο διαφορετικά μήκη μεταξονίων. Υπεύθυνος για να μετακινήσει το εν λόγω όχημα είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας ο οποίος μέσω ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου μοιράζει στους τέσσερις τροχούς 225 ίππους.

Μάλιστα το KLTV είναι ικανό να «σκαρφαλώσει» σε ανηφορικά εδάφη με κλίση έως και 60%, ενώ μπορεί να περάσει μέσα από βαθιά ποτάμια.
 
Τέλος να αναφέρουμε πως μπορεί να μας παραξενεύσει το γεγονός πως η Κia είναι υπεύθυνη για την κατασκευή αυτού του οχήματος, ωστόσο δεν είναι η μοναδική, καθώς κατά το παρελθόν έχουμε δει την Iveco να κατασκευάζει το Light Multirole Vehicle (LMV), την URO της Ισπανίας να προσφέρει το VAMTAC, την Tiuna της Βενεζουέλας το UR-53AR50 και τη GAZ να παράγει το Tigr στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις