Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το Roadster της Hyundai

21/3/2019

Τα roadster πλέον έχουν βυθιστεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφού πλέον δεν έχουν το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Πως θα σας φαινόταν όμως η δημιουργία από την Hyundai δια χειρός N..?

Αυτή τη στιγμή, αν εξαιρέσουμε τα δύο αδέλφια Fiat 124 Spider και Mazda MX-5, δεν υπάρχουν και πολλά μοντέλα που μπαίνουν στη λίγκα των συμβατικών roadster, όσον αφορά πάντα στις αγορές της Ευρώπης. Παράλληλα, μερικές premium προτάσεις, όπως το Audi TT και η Mercedes SLC, βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Τι θα γινόταν, όμως, αν μια ωραία πρωία η Hyundai αποφάσιζε να λανσάρει ένα νέο ανοικτό μικρό μοντέλο με σπορ προσανατολισμό και μάλιστα δια χειρός του τμήματος N?



Αυτό μας δείχνει με την πρότασή του ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Yeonjoon Park, ο οποίος προχώρησε σε μία ολοκληρωμένη δημιουργία που μπορούμε να πούμε ότι μοιάζει αληθοφανής. Αισθητικά, το Hyundai N Roadster, όπως έχει βαφτίσει την πρότασή του ο Park, έχει άγριο βλέμμα και μυώδες αμάξωμα. Ο καλλιτέχνης έχει προσθέσει λεπτεπίλεπτα φώτα μπροστά τα οποία πλαισιώνουν μια μεγάλη εξαγωνική γρίλια που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της μάσκας και θυμίζει εν πολλοίς το Veloster. Πάνω από αυτή, το «παρών» δίνει ένας μικρός οριζόντιος αεραγωγός, ο οποίος δίνει τη σκυτάλη στις έντονες νευρώσεις του καπό.



Στο πλάι, πίσω από τους μυώδεις ώμους, εδρεύουν οι αεραγωγοί που διαχέουν τον αέρα στα αεροδυναμικά πτερύγια των θυρών και καταλήγουμε πίσω, εκεί όπου το σκηνικό είναι λιτό με καμπυλώδεις επιφάνειες. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρούμε τα πίσω φωτιστικά σώματα που συνδέονται με μια λεπτή φάσα η οποία διέπει το αμάξωμα σε πλάτος, την αεροτομή, το λογότυπο N πίσω δεξιά, τη διπλή απόληξη της εξάτμισης και τον αεροδυναμικό διαχύτη.



Από εκεί και έπειτα, ο «σεφ»... έδεσε τη συνταγή χρησιμοποιώντας το γνώριμο πλεόν γαλάζιο χρώμα του Hyundai i30 N, ενώ εφοδίασε το roadster και με hardtop οροφή. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, τουλάχιστον για τώρα, αφού οι άνθρωποι της Hyundai έχουν δηλώσει στο κοντινό παρελθόν πως προσανατολίζονται στο λανσάρισμα ισχυρών SUV με την υπογραφή N.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις