Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το νέο μικρό SUV της VW T-Cross δεν θα αποκτήσει κάποια μελλοντική υβριδική έκδοση, παραμένοντας με τα τρία σύνολα βενζίνης και πετρελαίου.

Το VW T-Cross χωρίς μελλοντικό υβριδικό σύνολο

21/12/2018

Το Volkswagen T-Cross δεν θα αποκτήσει τελικά κάποια υβριδική έκδοση όπως επιβεβαιώθηκε.

Το νέο T-Cross είναι το μικρότερο crossover της Volkswagen,  βασιζόμενο στο Polo. Κατά επίσημη παρουσίαση του μοντέλου είχε γίνει γνωστό πως το νέο μοντέλο θα προσφέρονταν με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ωστόσο λίγο αργότερα είχαν ακουστεί φήμες για την ύπαρξη υβριδικής και plug-in υβριδικής έκδοσης.
 
Ωστόσο όπως φαίνεται κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, όπως μάλιστα επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής του τμήματος μικρών αυτοκινήτων της μάρκας, Andreas Kruger. Ο Kruger κατέστησε σαφές πως το T-Cross θα συνεχίσει να πωλείται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς σε περίπτωση που προσφερόταν σε υβριδική ή plug-in υβριδική έκδοση, το κόστος απόκτησης θα ξεπερνούσε αυτό των επερχόμενων ηλεκτρικών μοντέλων.

Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως στο μέλλον δεν αποκλείεται να υπάρξουν περισσότερα μηχανικά σύνολα, που θα προσφέρονται ως επιλογές για το μικρό γερμανικό crossover, ωστόσο μέσα σε αυτά δεν βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος 2,0 λίτρων κινητήρας του Polo GTI.   
 
Τέλος να θυμίσουμε πως στο πεδίο των κινητήρων, η γκάμα T-Cross αποτελείται από τρεις επιλογές στην βενζίνη και μια στο diesel. Συγκεκριμένα, το «παρών» δίνει ο 1.000άρης TSI σε δύο εκδόσεις ισχύος με 95 και 115 άλογα, ενώ η κορυφαία επιλογή θα εξοπλίζεται με τον 1.500άρη ΤSI Evo των 150 ίππων. Στο diesel, μόνη επιλογή είναι ο 1.600άρης TDI που αποδίδει 95 άλογα ενώ σημειώνεται πως όλες οι εκδόσεις θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητες.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις