Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το XC40 θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo.

Το XC40 το πρώτο ηλεκτρικό

21/6/2018

Aυτό τουλάχιστον δήλωσε ο αρχιμηχανικός της Volvo, κ. Τhomas Ingenlath. Δείτε τι είπε.

Το XC40 θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αποκάλυψε ο αρχισχεδιαστής της μάρκας Τhomas Ingenlath στο περιθώριο της εκδήλωσης για την αποκάλυψη του νέου S60.

Συγκεκριμένα, ο αρχισχεδιαστής ανέφερε: «Δεν είναι μυστικό ότι το πρώτο ηλεκτρικό Volvo είναι στα σκαριά πάνω στο XC40. Θα λανσαριστεί σύντομα μετά το Polestar 2 ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα μοντέλα ξεκινώντας από το XC90.»

Στην συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε σχετικά με την στρατηγική που θα ακολουθήσει η μάρκα με τα ηλεκτρικά μοντέλα και τον ρόλο που θα διαδραματίσει η Polestar λέγοντας: «Δεν θα σταματήσουμε κάτι τόσο νέο όσο το XC40 για να φέρουμε κάτι εντελώς καινούριο επειδή τα μοτέρ εσωτερικής καύσης θα εξαφανιστούν. Για να πειραματιστούμε, ιδρύσαμε την Polestar και αποφασίσαμε ο εξηλεκτρισμός της Volvo να λάβει χώρα σε όλα τα μοντέλα της τωρινής νέας γκάμας.»

Τα πρώτα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo θα εξοπλίζονται με μπαταρίες λιθίου με την μάρκα να έχει ανακοινώσει ήδη πως σκοπός της είναι να το 2025, οι πωλήσεις των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων της να αποτελούν το 50% των συνολικών πωλήσεων της.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις