Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το άρρωστο πρωτότυπο

Διαβάστηκε από 10025 αναγνώστες - 6/5/2020

Το Probe 16 ήταν το αυτοκίνητο που ουσιαστικά είχε κλέψει την καρδιά του Αμερικανού σκηνοθέτη Stanley Kubrick, από την ημέρα της δημιουργίας του, κι έτσι αποφάσισε να του δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του. Ο Stanley θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πιο σημαντικούς σκηνοθέτες όλων των εποχών, με μεγάλη αδυναμία στα αυτοκίνητα.



Ηθελε λοιπόν ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να εκπληρώσει τον ρόλο του σωστά σε μια psycho ταινία, σαν το Κουρδιστό Πορτοκάλι. Το γεγονός πως παράχθηκαν μόνο 3 δεν έδειξε να τον πτοεί, και πραγματοποιώντας τις κατάλληλες επαφές, ήταν στην διάθεση του για τα γυρίσματα της ταινίας.



Χάος και Καταστροφή
Το Probe 16 ήταν ένα δημιούργημα των αδελφών Dennis και Peter Adams, πίσω στο μακρινό 1969. Το ύψος του αυτοκινήτου ήταν μόλις 86 εκατοστά, και όπως δήλωσαν, πηγή έμπνευσης τους ήταν η μέση και τα οπίσθια μιας γυναίκας. Στο μυαλό τους είχαν να κατασκευάσουν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο πολύ διαφορετικό, από τα δεδομένα της εποχής.



Το Probe 16 δεν είχε πόρτες, και ουσιαστικά έπρεπε να πηδήξεις για να μπεις στο αυτοκίνητο. Ο πολύ προχωρημένος σχεδιασμός του για την εποχή, είχε την δυνατότητα να ανοίγει αυτόματα την οροφή του, όταν το αυτοκίνητο έπαιρνε μπροστά. Το ιδιαίτερο αυτό μοντέλο ήταν εφοδιασμένο με ένα καρμπυρατεράτο κινητήρα 1.800 κ.εκ και ξύλινο σασί…
 


Ισως αυτό να ήταν και η αιτία που το ένα από τα 3 σπάνια μοντέλα, κόπηκε στην μέση μετά από μια ανύψωση του συλλέκτη ιδιοκτήτη του. Τα δυο εναπομείναντα μοντέλα, είναι στην κατοχή 2 συλλεκτών, που τα προσέχουν ως κόρη οφθαλμού, λόγο της υπερβολικά μεγάλης αξίας τους.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει