Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το δίλημμα της BMW για την Χ7 Μ

21/8/2018

H X7 μπορεί να μην έχει ακόμα παρουσιαστεί αλλά τα στελέχη της BMW βρίσκονται ήδη σε δίλημμα για το αν πρέπει να κατασκευάσουν την Χ7 Μ. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Μπορεί η νέα Χ7 να μην έχει ακόμα καν παρουσιαστεί, ωστόσο οι άνθρωποι της βαυαρικής μάρκας φαίνεται πως ήδη σκεφτονται αν πρέπει το μοντέλο να λάβει στη συνέχεια κάποια έκδοση Μ στην κορυφή της γκάμας.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως από ένα blog αφιερωμένο σε όσα συμβαίνουν γύρω από την BMW, τα στελέχη που είναι επιφορτισμένα με την λήψη τέτοιων αποφάσεων φαίνεται πως βρίσκονται σε διαβουλεύσεις σχετικά αν πρέπει να προχωρήσει η κατασκευή ενός τέτοιου μοντέλου. Γιατί όμως;

O λόγος είναι ότι έχει ήδη αποφασιστεί η κορυφαία έκδοση της Χ7 να αποτελείται από την Μ50i έκδοση που θα εξοπλίζεται με έναν 4,4 λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 530 ίππων και 750 Νm ροπής και έτσι σε περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως για μια κανονική Χ7 Μ τότε η ιπποδύναμη ίσως ξεπεράσει ακόμα και τα 600 άλογα. Αυτό θα την κάνει αυτόματα πιο ισχυρή από τις Χ5 Μ, Χ6 Μ αλλά και από τα SUV του ανταγωνισμού όπως η Μercedes-AMG GLS 63 και τα Range Rover Sport SVR και Range Rover SVAutobiography.

O αντίλογος αναφέρει πως υπάρχει ένας δισταγμός σε κάποια στελέχη της BMW να προσφέρουν την Μ έκδοση σε ένα μοντέλο σαν τη νέα Χ7 που θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα της γκάμας της σε διαστάσεις και ίσως να μην προκαλέσει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον μιας και ο χαρακτήρας του δεν θα είναι τόσο σπορτίφ.

Εσείς τι λέτε; Με ποια πλευρά συμφωνείτε;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις