Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το ηλεκτρικό Fiat 500 είναι το «νέο στοιχημα»

12/7/2019

Η FCA θα επενδύσει για το νέο ηλεκτρικό 500 κοντά στα 700 εκατομμύρια ευρώ, ενώ χαρακτήρισε το εγχείρημα αυτό ως το μεγαλύτερο στοίχημα που βάζει η FCA για ένα ηλεκτρικό όχημα που θα ενθουσιάζει.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή από τον γενικό διευθυντή επιχειρήσεων της FCA για την περιοχής της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA), Pietro Gorlier, ο οποίος ανακοίνωσε την επένδυση στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο της Ιταλίας, το οποίο φτάνει αισίως τα 80 χρόνια ζωής. «Το σχέδιο επιβεβαιώνεται» δήλωσε ο Gorlier στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όταν ρωτήθηκε εάν η FCA εξακολούθησε να επενδύει στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων μετά την κατάρρευση του σχεδίου συγχώνευσης με την Renault.  
Συνεχίζοντας την ανάλυση του πλάνου για το χωρίς ρύπους Fiat 500, ο Gorlier σημείωσε πως θα δημιουργηθεί μία νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Mirafiori, ικανή να παράγει ετησίως 80.000 ηλεκτρικά Fiat 500, με δυνατότητα επέκτασης της παραγωγικής ικανότητας. Ο ισχυρός άντρας, γνωστοποίησε πως η παραγωγή θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και 1.200 άνθρωποι θα απασχοληθούν γύρω από την παραγωγική διαδικασία.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο εργοστάσιο θα αναλάβει την κατασκευή της νέας Maserati Levante, ενώ κατά την παρουσίαση του επενδυτικού πλάνου έγινε γνωστό πως η εταιρεία δεσμεύτηκε να επενδύσει συνολικά 5 δισ. ευρώ για να ανανεώσει την γκάμα των προϊόντων της. Αυτή αναλύεται σε 13 ολοκαίνουργια ή σημαντικά ανανεωμένα μοντέλα και μια ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων 12 εκδόσεων νέων ή υφιστάμενων μοντέλων.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις