Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το μέλλον της Αυτοκίνησης από την Mercedes

21/5/2019

Η εξέλιξη των αυτοκινήτων και η πρωτοπορία στον τομέα της οδικής ασφάλειας, είναι το κύριο μέλημα της Mercedes. Tο concept της Γερμανικής βιομηχανίας, μας δίνει μια πρώτη γεύση για τα συστήματα που θα δούμε στα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας..

Το νέο της concept κάτω από το όνομα Experimental Safety Vehicle παρουσίασε η Mercedes λίγους μήνες πριν κάνει το ντεμπούτο του μπροστά στα μάτια του κοινού στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης αυτόν τον Σεπτέμβριο.



Το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στην τελευταίας γενιάς Mercedes GLE και σκοπός του είναι να δώσει μια πρώτη γεύση στο κοινό, για τα υπερσύγχρονα συστήματα τεχνολογίας ασφαλείας που με τα οποία θα εξοπλίζονται με μελλοντικά μοντέλα ευρείας παραγωγής του Γερμανικού κολοσσού.
 

Το concept είναι πλήρως αυτόνομο και έχει την δυνατότητα να «μαζεύει» το τιμόνι και τα πεντάλ με σκοπό να μειώνεται η πιθανότητα τραυματισμού των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος. Επίσης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των παιδιών καθώς με ένα νέο σύστημα με την ονομασία Pre-Safe Child, οι ζώνες του παιδικών καθισμάτων γίνονται πιο σφικτές αυτόματα σε περίπτωση που το αυτοκίνητο αντιληφθεί πως επίκειται σύγκρουση.



Ακόμα, το σύστημα Active Brake Assist είναι ικανό να εντοπίζει πεζούς και δικυκλιστές πίσω από κτήρια πριν αυτοί εμφανιστούν στο οπτικό πεδίο του οδηγού και σε περίπτωση κινδύνου, προειδοποιεί τον οδηγό μέσω ήχου και εικόνας. Σε περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει, τότε ενεργοποιείται το αυτόματο φρενάρισμα. Το ίδιο συμβαίνει σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση το σύστημα αντιληφθεί πως το αυτοκίνητο είναι σε πορεία σύγκρουσης με άλλο όχημα ή δικυκλιστή.
Τέλος, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με ένα σύστημα που επιτρέπει στην γρίλια του να εμφανίζει μια σειρά από μηνύματα προς τους πεζούς για την επικείμενη πορεία του, ενώ η Mercedes ισχυρίζεται ότι σε περίπτωση ατυχήματος, θέλει να ενεργοποιείται αυτόματα ένα ρομπότ στο πίσω μέρος που θα δρα σαν προειδοποιητικό στους άλλους οδηγούς.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις