Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το μέλλον των φορτηγών από την Audi και την GM

15/3/2019

Η αυτοκίνηση αλλάζει και το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με τα βαριά οχήματα των βιομηχανιών. Πως σχεδιάζουν το μέλλον των βαρέων μεταφορών οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες? Θα εισχωρήσει και εκεί η ηλεκτροκίνηση?

Το πιο λογικό είναι να περιμένουμε πλέον, πολύ σημαντικές εξελίξεις στην βιομηχανία φορτηγών για μεταφορές μεγάλων φορτίων. Παρατηρώντας τις τάσεις της αγοράς για μηδενικούς σχεδόν ρύπους, τότε κατανοεί κανείς πως και τα μεγάλα χαρτιά της τράπουλας θα επηρεαστούν. Μέσα σε αυτό το κλίμα οι εταιρίες ανακοινώνουν τις προθέσεις τους για δημιουργία οχημάτων με πολύ ρηξικέλευθες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να απλοποιήσουν πολύ την ζωή μας. Το κατά πόσο αυτό είναι εφικτό να προχωρήσουμε με σθένος σε τέτοιες κατασκευές, το μέλλον μόνο θα το αποδείξει.


 
Ο Συριανός
Μια πολύ εντυπωσιακή πλατφόρμα βαρέων μεταφορών παρουσίασε η GM, με το όνομα SURUS. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ηλεκτρική πλατφόρμα με εξαιρετική κινητή αυτόνομη ικανότητα και ευελιξία σε κάθε έδαφος που θα πατήσει. Διαθέτει σύστημα διεύθυνσης με τέσσερις τροχούς, δύο ηλεκτροκινητήρες, σύστημα μπαταριών ιόντων λιθίου - LiON καθώς και σύστημα κυψελών καυσίμου για συνολικά 400 μίλια αυτονομία, χρησιμοποιώντας εξαρτήματα πλαισίου από τις υπάρχουσες γραμμές φορτηγών της GM.



Ο SURUS θα μπορούσε να έχει εφαρμογή σε κάθε πιθανή και απίθανη περίπτωση αφού το σχήμα και η ευελιξία του δίνουν την δυνατότητα να καταφέρει σχεδόν τα πάντα. Θα μπορούσε να εκτελέσει καθήκοντα οχημάτων παράδοσης, λεωφορείων αλλά και τροχόσπιτου. Να μπορείς για παράδειγμα, όσο κάνεις μπάνιο ο SURUS να σε πηγαίνει έξω από το σπίτι της κοπέλας σου. Δεν μπορεί να είναι τυχαία άλλωστε η διαρροή της GM με κάποιες εικόνες που δείχνουν μια καμπίνα επιβατών στην πλατφόρμα ή ενός ασθενοφόρου. Ως ιδέα είναι ιδιαιτέρως ενθουσιώδης και μακάρι να προχωρήσει και να εξελιχτεί ως ένα πολυεργαλείο μεταφορών αλλά και μετακινήσεων.



Audi SR875-4
Η Audi είναι ήδη από τις πρωτοπόρους εταιρίες στα ημιαυτόνομα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το ίδιο ακριβώς σκοπεύει να κάνει και με την εξέλιξη των βαρέων οχημάτων της. Έτσι λοιπόν παρουσίασε μια ριζοσπαστική ιδέα για το μέλλον των φορτηγών. To πολύ εντυπωσιακό φουτουριστικό project της Γερμανικής εταιρίας με σαφείς προδιαγραφές κυρίως για τη μεταφορά προϊόντων βαρέως τύπου, πέρασε πολλές φουρτούνες.



Οι Γερμανοί δεν είχαν καταφέρει να αποφασίσουν για τα τελικά σχέδια του project κι έτσι ανέθεσαν σε δυο εξωτερικούς ανεξάρτητους σχεδιαστές να τους προτείνουν την προσωπική τους άποψη για την μετακίνηση βαρέων φορτίων.
Στην πρώτη περίπτωση βλέπουμε ένα ηλεκτρικό όχημα με αυτόνομη κίνηση για αυτοκινητόδρομο και στην δεύτερη ένα ηλεκτρικό φορτηγό. Η Audi αποφάσισε να αναπτύξει και τις δύο κατευθύνσεις κι έτσι μας παρουσιάζουν και τις δύο εκδόσεις καταλήγοντας στην μελλοντική φιλοσοφία της στα βαρέα οχήματα με δυο νευραλγικές και απίστευτες σχεδιαστικές προτάσεις.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις