Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το πιο «επώνυμο» μποτιλιάρισμα στον κόσμο

Διαβάστηκε από 13239 αναγνώστες - 16/6/2020

Αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούν όλοι οι οδηγοί αυτοκινήτων, είναι η απέχθεια τους στην κίνηση των δρόμων. Και ενώ όλοι μας είμαστε συνηθισμένοι σε καταστάσεις άγχους και οργής μόλις φρακάρει ο δρόμος από αυτοκίνητα, υπήρξε ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα, που δεν παραπονέθηκε κανένας…

Και δεν μιλάμε για κανένα απλό μποτιλιάρισμα, αλλά για «φρακάρισμα» 16 χιλιομέτρων για την ακρίβεια. 50 χρόνια πριν, διοργανώθηκε το πιο γνωστό (και επικό συνάμα) φεστιβάλ μουσικής, που έχει γίνει μέχρι και σήμερα. Λεπτομέρειες μπορεί να μην ξέρεις, αλλά σίγουρα θα έχεις ακούσει για το Woodstock. Μιλάμε για το 4ήμερο event που ουσιαστικά καθοδήγησε το κίνημα μιας ολόκληρης γενιάς νέων παιδιών.
 
Παγκόσμιας Φήμης
Το φεστιβάλ μουσικής του Woodstock έμεινε για πάντα στην ιστορία. Οι συνθήκες διοργάνωσης αλλά και οι τελικές συνθήκες τέλεσης του, έμειναν για πάντα χαραγμένες στην ιστορία. Μπορείς να βρεις δεκάδες συνεντεύξεις στο internet από ανθρώπους που πήραν μέρος σε αυτή την τεράστια γιορτή αγάπης και ειρήνης, ώστε να καταλάβεις τα συναισθήματα που τους προσέφερε αυτή η εμπειρία. Όχι, δεν μιλάμε για τα νεύρα που σου προκαλεί η κίνηση στους δρόμους.



Και ξέρεις γιατί? Γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Αλλωστε, ήταν όλοι προετοιμασμένοι… Όταν για παράδειγμα, ο χώρος διοργάνωσης του φεστιβάλ ήταν για 50.000 άτομα, και η τελική προσέλευση πλησίαζε το μισό εκατομμύριο ανθρώπους, τότε σίγουρα περιμένεις μποτιλιάρισμα. Να σημειώσουμε πως μετά την έκδοση των πρώτων 185 χιλιάδων εισιτηρίων, σταμάτησε η κυκλοφορία τους, αφού δεν υπήρχε κανένα νόημα πλέον… Η είσοδος ήταν δωρεάν για όσους ήθελαν να παρευρεθούν, όπως και η διαμονή στις τριγύρω φάρμες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο κοινό που βρέθηκε εκεί, ήταν οι ελλιπής υποδομές σε τουαλέτες και νερό, αφού κανείς δεν είχε φανταστεί την έκταση που θα έπαιρνε η συγκεκριμένη διοργάνωση.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις