Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το πιο απολαυστικό Μποτιλιάρισμα

Διαβάστηκε από 13255 αναγνώστες - 16/6/2020

Πράγματι λοιπόν, οι υποδομές ήταν φανερά απροετοίμαστες, όπως απροετοίμαστος ήταν και ο Max Yasgur, ο αγρότης που είχε την φάρμα του δίπλα στον χώρο του φεστιβάλ, όπου για 4 ημέρες, από τις 15 μέχρι τις 18 Αυγούστου του 1969, «είδε τα πάντα» να συμβαίνουν… Αν και θα έπρεπε να νιώθει τυχερός, αφού αν οι διοργανωτές είχαν υπολογίσει την έκταση που θα έπαιρνε το φεστιβάλ, τα ηχεία και οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις, ίσως τον έστελναν μόνιμα στο τρελάδικο.



Ως τρελάδικο έμοιαζαν και οι δρόμοι από και προς το Bethel της Νέας Υόρκης. Μια απίστευτη ουρά αυτοκινήτων με έκταση 16 χιλιομέτρων είχε δημιουργηθεί από πολύ νωρίς, με την αστυνομία να προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να μην κατευθύνετε προς τα εκεί, αλλά κανείς να μην δίνει σημασία στις επισημάνσεις τους. Οι περισσότεροι από αυτούς, άφησαν τα αυτοκίνητα τους κατά μεσοίς του δρόμου και συνέχιζαν με τα πόδια την πορεία τους προς το Woodstock.



Μουσική, γέλια και χαρμόσυνα πρόσωπα είχαν κατακλύσει τον δρόμο, σε αντίθεση με ότι θα περίμεναν όλοι να συμβεί, με φωνές καυγάδες και «καντήλια». Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν έρθει προετοιμασμένοι και είχαν στήσει πικ-νικ επάνω στα αυτοκίνητα, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έπαιζαν μουσική με τις κιθάρες τους, ώστε να δημιουργήσουν κλίμα για το φεστιβάλ μουσικής και ειρήνης.



Να σημειώσουμε πως οι καλλιτέχνες του φεστιβάλ, έφτασαν με ελικόπτερο που νοικιάστηκε τελευταία στιγμή, ώστε να μπορέσει να τους μεταφέρει, αφού πραγματικά δεν υπήρχε άλλος τρόπος… Το μποτιλιάρισμα που είχε κλείσει κάθε δίοδο προς το φεστιβάλ, ήταν απαγορευτικός παράγοντας, ώστε να κινηθεί όχημα με ρόδες για πολλές μέρες.



Δεν ήταν λίγοι αυτοί, που τελικά άφησαν τα αυτοκίνητα τους, εκεί στην μέση του δρόμου, για αρκετές μέρες μετά την διοργάνωση του Woodstock. Αλλωστε, και η επιστροφή ήταν εξίσου κωμικοτραγική, αφού τα χιλιάδες παρατημένα αυτοκίνητα εμπόδιζαν την κίνηση, αλλά και γιατί ελάχιστοι θυμόντουσαν που τα είχαν παρατήσει.



Ετσι επέλεξαν να γυρίσουν σπίτι τους, με άλλους τρόπους και να εμφανιστούν μέρες μετά, που είχε «ξεδιαλύνει» το τοπίο, ώστε να βρουν το αυτοκίνητο τους και να επιστρέψουν μαζί του. Ισως είναι και το μοναδικό μποτιλιάρισμα που κανείς δεν παραπονέθηκε, ποτέ!
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει