Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

H οκταγώνια χαρακτηριστική γρίλια να κοσμείται από κάθετες γραμμές.

O μικρότερος αδερφός του Q8, φαίνεται να έχει υιοθετήσει κάποια από τα στοιχεία του.

Όπως αναμενόταν η Audi προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση του νέου Q3.

H «υπογραφή» των φωτιστικών σωμάτων, είναι παρόμοια με αυτή των LED φώτων ημέρας στο μπροστά.

Το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με μία οθόνη αφής 8,8 ιντσών.

To νέο Audi Q3 είναι πια παρόν

26/7/2018

Η Audi παρουσίασε το νέο Q3 κι εμείς σας παρουσιάζουμε όλες τις λεπτομέρειές του.

Αφήνοντας τους προλόγους και περνώντας αμέσως στο κυρίως θέμα ο μικρότερος αδερφός του Q8, φαίνεται να έχει υιοθετήσει κάποια από τα στοιχεία του, με τη οκταγώνια χαρακτηριστική γρίλια να κοσμείται από κάθετες γραμμές, την ίδια στιγμή που δεξιά και αριστερά βρίσκονται τα καινούργια φωτιστικά σώματα τα οποία μοιάζουν με αυτά του νέου A3 Sportback σε μεγαλύτερο μέγεθος.
 
Πηγαίνοντας προς τα πίσω συναντάμε τις ακτινωτές ζάντες, με τους πελάτες να μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 17, 18 ή 20 ιντσών, ενώ στο πίσω μέρος, η «υπογραφή» των φωτιστικών σωμάτων, είναι παρόμοια με αυτή των LED φώτων ημέρας στο μπροστά, αν και το μάτι «πέφτει» στις δύο απολήξεις το συστήματος εξάτμισης.

Στο εσωτερικό το Q3 δεν διαθέτει τις δύο οθόνες αφής που βρίσκουμε στο Q8, ωστόσο ο σχεδιασμός της καμπίνας είναι παρόμοιος. Το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με μία οθόνη αφής 8,8 ιντσών η οποία φιλοξενεί στο σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών, το οποίο έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με τα Apple CarPlay και Android Auto που είναι στάνταρ, μαζί με τέσσερις θύρες USB (δύο μπροστά και δύο πίσω) και μια έξοδο 12 volt, αλλά και μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας όπως  forward emergency braking, lane departure warning, rear cross-traffic alert, προσαρμοζόμενο cruise control, active lane assist κ.α. Φυσικά ο πίνακας οργάνων έχει πάρει ψηφιακή μορφή, μέσω μίας οθόνης 10.25 ιντσών, ωστόσο αν επιθυμεί ο ιδιοκτήτης μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή των 12,3 ιντσών.
 
Στο κομμάτι των κινητήρων η Audi θα προσφέρει το μοντέλο με 4 επιλογές τετρακύλινδρων υπερτροφοδοτούμενων, τρεις βενζίνης και ενός ντίζελ, η ισχύς των οποίων θα κυμαίνεται από 150 ίππους έως 230 ίππους και θα μπορούν να συνδυαστούν είτε με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με επτάρι αυτόματο S tronic.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως το νέο Q3 είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο μοντέλο κατά 9,65 εκατοστά σε μήκος και 7,6 εκ. στο μεταξόνιο, κάτι το οποίο βελτιώνει την άνεση των επιβατών αλλά και την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, ο οποίος ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων μπορεί να φιλοξενήσει από 530 έως 675 λίτρα.  
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές από το Νοέμβριο του 2018, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής το κόστος απόκτησης.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις