Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Το νέο Nissan 400Z Proto στους δρόμους του Tokyo [video]

15/10/2020

Είναι πολύ πιθανόν το Nissan 400Z του 2022 να μοιάζει πολύ στο πρωτότυπο, αφού το 400Z Proto κυκλοφόρησε στο Tokyo και μάλιστα σε συνάντηση φίλων των Z-cars.

Τον προηγούμενο μήνα, η Nissan παρουσίασε το 400Ζ Proto, το πρωτότυπο που μας δείχνει ουσιασικά πώς θα είναι η τελευταία μετενσάρκωση των θρυλικών Z-cars, ή αλλιώς Fairlady, όπως ονομάζονται στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Πλέον έχουμε έναν καλό λόγο να πιστεύουμε πως το Proto…τυπο βρίσκεται πολύ κοντά στη τελική όψη παραγωγής και θα έχει πολύ λίγες αλλαγές, μιας και έκανε την εμφάνισή του σε μια συνάντηση ιδιοκτητών μοντέλων Ζ που έγινε στο Tokyo.
Στην συνάντηση αυτή πήγαν αρκετοί επίσημοι της Nissan, μεταξύ των οποίων ο Hiroshi Tamura , ή αλλιώς «Mr. GTR» (μιας και ήταν ο επικεφαλής του project GTR), ο οποίος φαίνεται πως δήλωσε ότι το τελικό μοντέλο παραγωγής «θα βγεί σε αυτή τη μορφή».



Από την άλλη πλευρά βέβαια, επίσημος εκπρόσωπος της Nissan ανέφερε πως «είναι λίγο νωρίς για να πούμε πως ο σχεδιασμός είναι ο τελικός σε αυτό το σημείο».
Όπως και να έχει, το Z Proto χαίρει ιδιαίτερα θερμής αποδοχής, χάρη στη ρετρό αισθητική του, που θυμίζει έντονα το μοντέλο που ξεκίνησε την ιστορική αυτή σειρά, το 240Z, ενώ παράλληλα έχει στοιχεία αναφοράς και στο Ζ32 300ZX, δηλαδή την τέταρτη γενιά των Fairlady, στοιχεία που είναι ευδιάκριτα ειδικά στο σχεδιασμό των πίσω φώτων.



Αν κάτι δίχασε το κοινό στο 400Z Proto, αυτό είναι το ορθογώνιο άνοιγμα του εμπρός προφυλακτήρα. Ίσως οι αλλαγές, εάν γίνουν, να περιλαμβάνουν και κάποια πιθανή ομορφότερη πρόταση στο συγκεκριμένο σημείο.
Εδώ να θυμίσουμε όμως, πως και το λατρεμένο από τους φίλους των παλαιών αυτοκινήτων, 240Ζ, είχε παρόμοιο άνοιγμα, ειδικά όταν έλειπε ο εμπρός προφυλακτήρας (προσφιλής τακτική σε αυτά τα αυτοκίνητα που ξεκίνησε από τους αγώνες για μείωση του βάρους).



Το εσωτερικό του Nissan 400Z Proto, ομολογουμένως έχει χάσει ελαφρώς τον σπορ χαρακτήρα των προηγούμενων Z cars, τα οποία ξεχώριζαν για τον οδηγοκεντρικό σχεδιασμό του ταμπλό τους.
Παρόλα αυτά, στοιχεία όπως τα τριπλά αναλογικά όργανα στο κέντρο και οι ταπετσαρίες στις πόρτες που αποτελούν συνέχεια του ταμπλό και «αγκαλιάζουν» τους επιβάτες, μας δηλώνουν ξεκάθαρα πως πρόκειται για έναν άξιο διάδοχο της οικογένειας Ζ, ενώ η ψηφιακή οθόνη infotainment καθώς και ο επίσης ψηφιακός πίνακας οργάνων διατηρούν έναν μοντέρνο χαρακτήρα που το κάνουν να συμβαδίζει με την ψηφιακή εποχή που ζούμε.
Ίσως οι αλλαγές που θα γίνουν να προσφέρουν στην καμπίνα και κάποιο εντονότερο χαρακτηριστικό από τις προηγούμενες γενιές , αλλά ο μόνος τρόπος για να το μάθουμε είναι η… αναμονή.
 


Nissan Z car χωρίς μακρύ καπό δεν γίνεται. Κάτω από το εν λόγω καπό κρύβεται ένας V6 twin turbo κινητήρας (εδώ οι φίλοι του Z32 300ZX θα χαμογελάσουν), κατά πάσα πιθανότητα ίδιος με αυτόν που κινεί το Infiniti Q60 Red Sport 400, ο οποίος, όπως προδίδει η ονομασία του, έχει 400 ίππους και 474 Nm ροπής, ιπποδύναμη κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή του τρέχοντος 370Z των 332 αλόγων.
Ο κύριος Tamura δήλωσε πως η εταιρεία έχει σκοπό να διατηρήσει μια προσιτή τιμή αγοράς του αυτοκινήτου, ενώ φημολογείται πως θα ακολουθήσει και ανοιχτή έκδοση.



Το νέο Nissan 400Z αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022, ενώ υπάρχει φήμη πως μπορεί να μην διατεθεί στην Ευρώπη, κάτι που ελπίζουμε πως θα βγει αναληθές.


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις