Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η V-Motion γρίλια δίνει το παρών.

Nέο Nissan Juke?

28/3/2019

Διαρροή εικόνων που προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον για το 2ης γενιάς Nissan Juke. Διαβάστε αναλυτικά τι μάθαμε...

Oι πρώτες φωτογραφίες του νέου Νissan Juke φαίνεται πως διέρρευσαν μόλις στο διαδίκτυο από ένα σερβικό μέσο που ασχολείται με τον χώρο του αυτοκινήτου, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να πρόκειται απλά για καλές ψηφιακές δημιουργίες κάποιου ανεξάρτητου σχεδιαστή.

Το πρώτης γενιάς Nissan Juke έκανε ντεμπούτο το 2010 και αποδείχθηκε μια εξαιρετική εμπορική κίνηση της ιαπωνικής εταιρείας, καθώς στην Ευρώπη βρέθηκε για μεγάλο διάστημα στη δεύτερη θέση των πωλήσεων, ακριβώς πίσω από το «αδελφό» Qashqai, εκμεταλλευόμενο σε μέγιστο βαθμό την ξεχωριστή του και καινοτόμο εμφάνιση.
 


H εν λόγω σχεδιαστική συνταγή του Juke μέσα από τις δύο αυτές εικόνες παραμένει κατά βάση ίδια, αφού δυναμικό παρών δίνουν τόσο τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα με τα οποία το γνωρίσαμε στην πρώτη του γενιά, αλλά και η V-Motion γρίλια. Ο πρόβολος, φυσικά έχει εκμοντερνιστεί σημαντικά, με το μάτι να πέφτει στα πιο λεπτά επιθετικής σχεδίασης φώτα  και στον πολύ πιο σπορ προφυλακτήρα. Το υπόλοιπο αμάξωμα διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον boxy χαρακτήρα του προκατόχου του, ενώ πίσω οι διαφορές είναι μεγάλες. Συγκεκριμένα, τα φωτιστικά σώματα έχουν τώρα νέα σχεδίαση ενώ καινούριος είναι και τόσο ο προφυλακτήρας όσο και ο διαχύτης.

Όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι του επερχόμενου Juke, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα στηριχθεί στην πλατφόρμα CMF-B, όπως δηλαδή και τα Micra, Clio και Captur, ενώ θα λάβει ως «δάνειο» πολλά στοιχεία από την τρίτη γενιά του «αδελφού» μοντέλου Murano. Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων του επερχόμενου Juke η παλέτα αναμένεται να απαρτίζεται στην βενζίνη από τον υπερτροφοδοτούμενο 1.300άρη και στο diesel από τον γνωστό 1,5 dCi κινητήρα απόδοσης έως και 190 ίππων. Πέραν αυτών, πιθανή είναι η προσθήκη ενός τρικύλινδρου 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα, ενώ μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο εισαγωγής μιας υβριδικής έκδοσης για το δημοφιλές crossover συνδυαστικής ισχύος 109 ίππων. Τέλος, πληροφορίες κάνουν λόγο πως θα διατίθεται προαιρετικά και σύστημα τετρακίνησης στις πιο πλούσιες και πολυτελείς εκδόσεις.

Έπειτα, σημαντικά ενισχυμένο θα είναι και το τεχνολογικό «προφίλ» του νέου Juke, με τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας να είναι υπερπλήρης για τα μέτρα της κατηγορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε μάλιστα, η νέα γενιά του Juke δεν αποκλείεται να διαθέτει κάμερα στάθμευσης 360 μοιρών, αλλά και καταγραφέα δεδομένων λογικής «μαύρου κουτιού».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις