Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Θα αναβαθμιστεί σημαντικά με υψηλής ποιότητας υλικά κατασκευής.

Το νέο Rapid Spaceback;

23/3/2018

Ενδιαφέροντα είναι τα νέα που έρχονται από το στρατόπεδο της Skoda σχετικά με τον καινούριο ρόλο που θα διαδραματίσει το νέο Rapid Spaceback στην γκάμα της μάρκας. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Αναδιάταξη της γκάμας της φαίνεται πως ετοιμάζει η Skoda, δίνοντας κυρίως έμφαση στον ρόλο το Rapid Spaceback. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ρόλος τους θα αναβαθμιστεί ενώ αντίθετα, το Rapid στην σεντάν εκδοχή του θα «κοπεί».

Όσον αφορά στο Rapid Spaceback, λέγεται πως θα αναβαθμιστεί σημαντικά με υψηλής ποιότητας υλικά κατασκευής, θα χάσει το πίσω μικρό φινιστρίνι, ενώ μιας και δεν θα υπάρχει άλλο μοντέλο κάτω από την ίδια ονομασία, είναι πολύ πιθανό να αλλάξει όνομα ή να κρατήσει απλά σκέτο το Rapid. Η επόμενη του γενιά θα χρησιμοποιήσει την MQB A0 πλατφόρμα του VW Group που χρησιμοποιούν το SEAT Ibiza, το VW T-Roc και η Fabia αλλά σε μια πιο μακριά έκδοση που θα επιτρέψει στην Skoda να μεγαλώσει τις διαστάσεις μέχρι και στα 2.645 χλστ. μεταξόνιο, ώστε να αυξηθούν παράλληλα και οι χώροι των επιβατών.

Στην παλέτα των μηχανικών συνόλων, αναμένεται να δούμε πολλά μοτέρ δάνειο από την VW με τον 3κύλινδρο 1.000αρη να προσφέρεται σε πολλές εκδόσεις. Αναφορές κάνουν λόγο και για έναν 1.500άρη ενώ λέγεται πως θα προσφερθεί και μια επιλογή στο diesel στα 1.600 κυβικά εκατοστά. Λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να δούμε κάποια ήπια υβριδική έκδοση.

Ο Alain Favey, επικεφαλής Πωλήσεων και Μarketing της μάρκας δήλωσε: « Tα οικογενειακά hatchbacks είναι σημαντική κατηγορία για εμάς. Αυτήν την στιγμή η θέση μας στην κατηγορία δεν είναι ισχυρή αλλά του χρόνου θα σας παρουσιάσουμε το νέο Rapid. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό ανάμεσα στην Fabia και την Octavia και με το νέο μας μοντέλο θέλουμε να το καλύψουμε πολύ καλύτερα.»
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις