Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το νέο Suzuki Jimny είναι πια παρόν!

6/7/2018

Η Suzuki παρουσίασε και επίσημα το Jimny. Και εδώ θα μάθετε όλες τις πληροφορίες για το νέο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας.

Δύο δεκαετίες μετά το ντεμπούτο του προηγούμενου Jimny, η ιαπωνική μάρκα μόλις παρουσίασε την τέταρτη γενιάς του γνωστού σε όλους μας μικρού off-road SUV, προσφέροντας στο μοντέλο νέα εμφάνιση, καινούριο μοτέρ και πιο πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το Jimny παραμένει αρκετά μικρό σε διαστάσεις, με την εταιρεία να ανακοινώνει πως έχει μήκος 3.480 χλστ., πλάτος 1.645 χλστ., ύψος 1.725 χλστ. με την απόσταση από το έδαφος να μετράται στα 210 χλστ. Όσον αφορά το πορτ-μπαγκάζ, υπάρχει μόνο χώρος για 85 λίτρα, ωστόσο με τα πίσω καθίσματα κατεβασμένα, ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να φτάσει μέχρι τα 377 λίτρα (53 λίτρα περισσότερα από τον προκάτοχο του).

Η νέα γενιά Jimny διατηρεί τον οff-road χαρακτήρα του προκατόχου του, υιοθετώντας ένα τετραγωνισμένο και «κοφτό» αμάξωμα που το κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με τα άλλα SUV της κατηγορίας. Ο πρόβολος του εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από την οριζόντια λεπτή γρίλια του αλλά τα φωτιστικά σώματα παίρνουν τώρα στρογγυλό σχήμα, σε σχέση με τα τετραγωνισμένα φώτα του προκατόχου του.

Όσον αφορά το εσωτερικό του, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η 7 ιντσών οθόνη αφής infotainment ενώ το τιμόνι φαίνεται ότι είναι νέας σχεδίασης. Πάντως, το μάτι πέφτει και στην παρουσία ενός συστήματος ελέγχου κλιματισμού αλλά και στα μεγάλα κουμπιά, έτσι σχεδιασμένα για να βολεύουν τον οδηγό σε περίπτωση που φοράει γάντια. Στον τομέα της τεχνολογίας, η εταιρεία εξοπλίζει το Jimny με μια σειρά από συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης όπως: Hill Hold control, Hill descent, ESP, Dual Sensor Brake Support (DSBS),  σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας κ.α.

Κάτω από το καπό του, ένας καινούριος ατμοσφαιρικός κινητήρας 1,5 λίτρων αντικαθιστά τον 1.300άρη με τον οποίο εξοπλιζόταν το μοντέλο στην προηγούμενη γενιά του και αποτελεί, τουλάχιστον προς το παρόν, την μόνη επιλογή.  Η απόδοση του μοτέρ φτάνει τα 100 άλογα, η ροπή τα 130 Nm ενώ ο κινητήρας συνεργάζεται τόσο με ένα μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων όσο και με ένα 4άρι αυτόματο, με την Suzuki να αναφέρει πως και οι δύο μεταδόσεις κάνουν το μοντέλο πιο οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμου, προσφέρουν λιγότερες δονήσεις και καλύτερη οδηγική αίσθηση. Η μέγιστη τελική ταχύτητα υπολογίζεται στα 145 χλμ./ώρα με το μηχανικό και στα 140 χλμ./ώρα με το αυτόματο κιβώτιο. Τέλος, η Suzuki ανακοινώνει ότι έχει προσφέρει στο μοντέλο το νέο σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP PRO που σε συνδυασμό με τρία διαφορετικά modes (2H για κίνηση στους δύο τροχούς, 4H για τετρακίνηση και 4L για ειδικές συνθήκες σε λάσπη, βάλτους κτλ) δίνουν την δυνατότητα στο νέο Jimny να ανταποκριθεί και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Το εμπορικό του λανσάρισμα αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις