Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Το νέο VW Tiguan R είναι πύραυλος

26/11/2020

Το νέο VW Tiguan R έχει 320 ίππους από 2000 κυβικά και είναι γρηγορότερο από τις πρώτες Porsche Cayenne Turbo S, ενώ παράλληλα η εμφάνισή του το κάνει να ξεχωρίζει από μακριά.

Η VW ανακοίνωσε επίσημα τα χαρακτηριστικά του νέου VW Tiguan R, τα οποία είναι εντυπωσιακά, αφού το SUV κάνει χρόνο 0-100km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα στο R mode, χρόνος που είναι κατά 0,1 sec ταχύτερος από τις πρώτες Porsche Cayenne Turbo S, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 250km/h.

Το νέο VW Tiguan R έχει turbo τετρακύλινδρο κινητήρα 2000 κυβικών, απόδοσης 320 ίππων και 420Nm ροπής. Η τετρακίνηση είναι η γνωστή 4MOTION της εταιρείας, και το κιβώτιο ταχυτήτων είναι DSG 7 σχέσεων.



Το κορυφαίο Tiguan, που έχει εξελιχθεί από το παράρτημα R της εταιρείας, έχει νέα ανάρτηση η οποία έχει μελετηθεί με γνώμονα την sport οδήγηση. Τα αμορτισέρ είναι ρυθμιζόμενα και προσαρμόζονται ανάλογα με τις επιλογές οδήγησης, και το αυτοκίνητο είναι κατά 10mm χαμηλότερο από τις απλές εκδόσεις.
Πίσω από τις ζάντες 20 ιντσών βρίσκονται τα μεγάλα φρένα, οι δαγκάνες των οποίων είναι στο χαρακτηριστικό μπλε χρώμα των γρήγορων VW και φέρουν το λογότυπο «. Εκτός αυτού, σαν προαιρετικές επιλογές διατίθενται η εξάτμιση τιτανίου της Acrapovic και ζάντες 21 ιντσών με την ονομασία Estoril.

Οι προφυλακτήρες του μοντέλου φέρουν αεροδυναμικά βοηθήματα που έχουν την επιλογή να είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος ή μαύρα ματ, προκειμένου να ξεχωρίζουν. Το Tiguan R διαφοροποιείται από τα απλά αδέρφια του περαιτέρω χάρη στα καπάκια των καθρεπτών που είναι από ματ χρώμιο, τον μαύρο γυαλιστερό διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα και μαύρα φρύδια στους θόλους.



Διαφορές βρίσκουμε και στο εσωτερικό. Τα καθίσματα είναι sport premium και έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα και λογότυπο R, ενώ βρίσκουμε διάφορα στοιχεία από γκρι ανθρακόνημα. Εκτός αυτού, ο οδηγός θα βρει πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι και ψηφιακό πίνακα οργάνων ο οποίος περιέχει και χρονόμετρο. Ο εσωτερικός φωτισμός του δυνατού μοντέλου είναι επίσης διαφορετικός.

Αναμένουμε πληροφορίες για τις τιμές που θα διατίθεται το νέο VW Tiguan R στη χώρα μας. Προς το παρόν γνωρίζουμε μόνο για την αγορά της Γερμανίας, όπου η κοστολόγηση του αυτοκινήτου ξεκινά από τα 56.703 ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις