Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το νέο επίπεδο συνεργασίας Toyota & Subaru..

6/6/2019

Η συνεργασία μεταξύ της Toyota και της Subaru θα συνεχιστεί, αφού όπως ανακοινώθηκε, θα δημιουργήσουν μια νέα πλατφόρμα για μεσαία και μεγάλα αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα, όπως επίσης συνεργάζονται ταυτόχρονα και για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού SUV.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησαν οι δύο φίρμες με δήλωσή τους την Πέμπτη (6/6), το αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα πωληθεί υπό το λογότυπο της κάθε μίας ξεχωριστά, ενώ θα εφαρμόσουν τις τεχνολογίες τετρακίνησης της Subaru και της ηλεκτροκίνησης από την Toyota.
 
Τα στοιχεία που έγιναν γνωστά κάνουν λόγο για μία συνεργασία μεταξύ της Toyota και της Subaru που έχει τις «ρίζες» της πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στο 2005. Μάλιστα τα στοιχεία της Refinitiv αναφέρουν πως η Toyota είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Subaru με μερίδιο 16,77%.
Η κίνηση αυτή με την ανταλλαγή τεχνολογιών υπογραμμίζει την προσπάθεια όλων των εταιρειών της αυτοκίνησης, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους πάνω στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και αυτόνομών οχημάτων. «Η Subaru και η Toyota πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που ξεπερνά τα όρια της σύμβασης και τα βιομηχανικά σύνορα» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.
 
Σκοπός της Toyota είναι να βρει εταιρικές σχέσεις με ανταγωνιστικές αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες τεχνολογίας για να μειώσει τις δαπάνες που απαιτούνται για την ανάπτυξη αυτών των νέων τεχνολογιών. Να θυμίσουμε πως σε αυτή την κατεύθυνση, τον Απρίλιο, ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες με την υβριδική τεχνολογία, μια τεχνολογία με την οποία πρωτοστάτησε μέσω του Prius το 1997.
 
Από τη μεριά της η Subaru, ως η μικρότερη από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας αγωνίζεται για να επενδύσει και να αναπτύξει αυτοκίνητα με λιγότερους ρύπους και υπηρεσίες μεταφορών κατά παραγγελία (On-demand), οι οποίες θεωρούνται απαραίτητες για την επιβίωση της  κάθε εταιρείας στο χώρος της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις